Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tip na výlet: Vyšlápněte si na Dědkovskou horu. Za odměnu dostanete pěkný výhled na Meziříčskou kotlinu

Krásné výhledy na Meziříčskou kotlinu nabízí Dědkovská hora, která se vypíná 694 metrů nad mořem. Pokud byste si sem chtěli udělat výlet, tak se vám určitě bude hodit informace, že na tento vrchol vede značená turistická trasa.

Tato hora se, i podle svého názvu, vypíná u Dědkova severozápadně od Velkého Meziříčí. Kopec s vrcholem v nadmořské výšce 694 metrů je výraznou terénní vyvýšeninou Bohdalecka.

Dědkovská hora sahá od Polné u Jihlavy až po Netín a vystoupat je možné až na její vrchol, kde se nachází turistická kniha s pamětním razítkem. Když podmínky přejí, je tady v zimě v provozu lyžařský vlek. Východní svah není zalesněný a otevírají se odsud nádherné výhledy na Meziříčskou kotlinu. 

Kudy na Dědkovskou horu? 

Tento turistický cíl je dobře přístupný z Dědkova, vede sem značená turistická trasa. Do Dědkova se dá dojet autem, případně můžete přijet autobusem do Blízkova, odkud jsou to pěšky už jen necelé čtyři kilometry.

Dědkovská hora je výrazný vrchol Bohdalovska nápadný zejména z jižní strany, tím je nepřehlédnutelná při cestování po dálnici z Brna do Prahy. Východní menší předvrchol není zalesněný a v minulosti naskýtal výborný pohled směrem na Meziříčskou kotlinu. Dnes bohužel je tento bod ohraničen elektrickým ohradníkem a vyhlídkovou pastvu zde má skot. Takže je přístupný jen na vlastní riziko.

Výlet na Dědkovskou horu vám zabere zhruba dvě hodiny času. 

Ohodnoť článek

Foto Josef Kašpar, Petr Šisler, navylet.cz, turistika.cz | Zdroj navylet.cz, turistika.cz, kudyznudy.cz

Štítky tip, výlet, víkend, Dědkovská, hora, Velké Meziříčí, turistická stezka, Jihlava, Polná, Netín, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Vyšlápněte si na Dědkovskou horu. Za odměnu dostanete pěkný výhled na Meziříčskou kotlinu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.