Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava zažije benefiční karneval pro Ukrajinu. Děti i dospělé pobaví klauni, žongléři i chůdaři

V jihlavském Domu kultury odborů (DKO) se to v neděli 13. března bude hemžit nejrůznějšími maskami. Od 14 hodin tam můžete zavítat na Benefiční karneval pro Ukrajinu. Dobročinná akce je určena jak dětem, tak dospělým.

„Přijďte s dětmi na rodinný karneval. Finanční výtěžek bude předán Oblastní charitě Jihlava a pomůže lidem z válkou zasažené Ukrajiny. Všichni účinkující, organizátoři a dobrovolníci se akce účastní bez nároku na honorář. Za což tímto velmi děkujeme," uvedl za organizátory Jakub Skočdopole z Umělecké agentury Kašpaři. 

Jihlava uprchlíkům otevře Ukrajinský dům. Pojďte nahlédnout dovnitř

Jihlava poskytne zázemí lidem z Ukrajiny, kteří prchají ze své země před válkou. Přechodným útočištěm se pro ně stane budova, kde dříve sídlil Dům dětí a mládeže (DDM) v Brněnské ulici. Toto místo - Ukrajinský dům - bude zároveň sloužit jako...

Program na nedělním karnevalu bude opravdu bohatý. Během odpoledne plného masek vystoupí kouzelník, klaun, chůdaři, děti se mohou těšit na loutkové divadlo, balónky, tombolu, cukrovou vatu, světelnou show, tanec, soutěže, obří bubliny. Aktivně se mohou zapojit do žonglérské dílny, mohou si nechat něco namalovat na obličej, případně se v masce vyfotit ve fotokoutku.

Maminky maminkám. Ženy z Ukrajiny mohou trávit společný čas v novém jihlavském UKlubu

Poslední dny se v naší zemi nesou ve znamení velké solidarity s lidmi, kteří z Ukrajiny utíkají před válkou. Jedním z takových počinů je nový jihlavský UKlub, který mají na svědomí dvě maminky na mateřské.

„Benefiční vstupné na karneval je pro dospělé 200 korun, děti do 12 let zaplatí 150 korun. Vstup pro děti a rodiny z Ukrajiny volný. Všechny důležité informace najdou lidé na facebookové stránce události," doplnil Jakub Skočdopole. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městské divadlo Zlín

Štítky karneval, dobročinnost, maska, pomoc, Ukrajina, Jihlava, žonglování, kulturní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava zažije benefiční karneval pro Ukrajinu. Děti i dospělé pobaví klauni, žongléři i chůdaři | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.