Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Závada na řadu odstraněna, stovky jihlavských domácností jsou od sobotního večera opět napojeny na vodu

Vodohospodáři včera odstranili závadu na hlavním vodovodním řadu v jihlavské ulici Evžena Rošického, kvůli níž byly od pátku stovky lidí ve městě bez vody. Havárii způsobila trhlina na potrubí. Všechny domácnosti jsou od sobotního večera opět napojeny na vodu.

"Závadu jsme objevili přibližně dva metry pod zemí. Na potrubí byla podélná trhlina, která zřejmě vznikla kvůli stáří materiálu," uvedl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek. Dodal, že se jednalo o litinové potrubí.

Po dobu odstávky lidé ze zasažené oblasti využívali vodu z přistavených cisteren. Kromě některých domů v ulici E. Rošického se přerušení dodávek vody týkalo také dvou budov v ulici Jiráskova a celé ulice Kpt. Jaroše. Kvůli havárii byl od pátku zavřený také plavecký stadion. "Od neděle se ale celý areál vrací k normálnímu provozu," dodal Málek.

Komplikovaná havárie na vodovodním řadu ochromila ulici Evžena Rošického, pro občany byla přistavena cisterna

Už od čtvrtečního odpoledne zaměstnává pracovníky Služeb města Jihlavy rozsáhlá a komplikovaná havárie vodovodního řadu na ulici Evžena Rošického. I přes veškerou snahu se zatím nepodařilo situaci vyřešit, bylo tedy nutné pro obyvatelstvo...

Na závadu upozornila voda vytékající na ulici. Elektrikáři následně museli odpojit i sloup veřejného osvětlení, protože hrozilo, že spadne na přilehlou budovu. Postup prací podle Málka ztěžovaly také datové kabely, které jsou položené souběžně nad vodovodním řadem.

Městská firma už ve středu upozornila na to, že příští týden bude v jiné části Jihlavy provádět rozsáhlé opravy havárií sekčních uzávěrů na vodovodu. Výkopové práce začne provádět v úterý nejprve na křižovatce ulic Fibichova a Pod Příkopem a poté v ulici Svatopluka Čecha. Ve středu kvůli tomu budou přerušené dodávky vody asi na 250 odběrných místech, a to od 8:30 do 15:00.

Náhradní zásobování vodou bude zajištěné dvěma stacionárními a jednou pojízdnou cisternou. Obyvatelé dotčených budov by se měli vodou pokud možno předzásobit. Přesnější informace jsou na webu města.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google Maps

Štítky ČR, voda, správa, neštěstí, Jihlava, vodovod, Služby města Jihlavy, Evžen Rošický, Martin Málek, Svatopluk Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závada na řadu odstraněna, stovky jihlavských domácností jsou od sobotního večera opět napojeny na vodu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.