Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Šlechetný čin. Závozníkovi stravovací firmy neotevírala seniorka, zajistil tak pro ni rychlou lékařskou pomoc

Závozník jihlavské stravovací firmy v pondělí při výkonu svého zaměstnání prokázal opravdový zájem a starost. Když seniorka neotevírala, aby převzala oběd, vyhodnotil situaci jako podezřelou a zkontaktoval městskou policii, která se ve spolupráci se zdravotníky postarala o to, aby zdravotně indisponovaná žena mohla být náležitě ošetřena.

V pondělí krátce po poledni přijal operátor tísňové linky městské policie Jihlava oznámení od zaměstnance jihlavské stravovací firmy, že při pravidelném závozu obědů jim jejich stálá klientka neotvírá dveře a dle sdělení toto jednání není standardní.

Na místo byla okamžitě vyslána hlídka. Strážníkům ani po opakovaném zvonění u bytu nikdo neotevíral, ale přes vchodové dveře byl slyšet štěkot psa a slabý ženský hlas. Hlídce se podařilo se ženou navázat slovní kontakt a na základě vyhodnocení situace usoudili, že není v přímém ohrožení života.

Strážníci proto zjistili kontakt na příbuznou klientky, která se v krátké době na místo dostavila a byt otevřela. Po vstupu do prostor bylo zjištěno, že starší paní ležela na zemi, nemohla vstát a ani se jinak pohybovat. Vzhledem ke zdravotní indispozici byla přivolána lékařská pomoc a pacientka byla transportována do nemocnice k dalšímu ošetření.

„Městská policie děkuje za upozornění na nezvyklé chování seniorky, velice si váží každého občana, který není lhostejný ke svému okolí,“ děkuje prostřednictvím tiskového mluvčího magistrátu. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto neotvirejte.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky záchrana, městská policie, stravování, obecní policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlechetný čin. Závozníkovi stravovací firmy neotevírala seniorka, zajistil tak pro ni rychlou lékařskou pomoc | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.