Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jihlavě začíná Evropský týden mobility. Nabídne MHD zdarma a Den bez aut

Již dnes startuje v krajské Jihlavě Evropský týden mobility. V jeho rámci se bude v Jihlavě konat řada zajímavých akcí, které jsou spjaté s dopravou a pohybem obecně.

Již dnes proběhne městem Jihlavská hodinovka, patnáctý závod v rámci Běžce Vysočiny, a to od 17 hodin v areálu Na Stoupách.

Sobota bude patřit zcela nové akci Zažít Jihlavu jinak, o té si můžete více přečíst zde. Zítra také z Českého mlýna odpoledne vyjdou příznivci chůze nordic walking, den uzavře po setmění lampionový průvod po hradbách.

„V neděli odpoledne se můžete vypravit na komentovanou procházku po Staré plovárně, vypravit se do Dopravního podniku na den otevřených dveří nebo si prohlédnout torzo vůbec první jihlavské tramvaje,“ zve na druhý víkendový den Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Pondělí 19. září bude DIOD hostit Kulatý stůl k dopravě, začátek je v 16 hodin. Bude se diskutovat nad otázkami ohledně dopravy v Jihlavě, bude zde představen projekt „Kolmo, busem, pěšky s jihlavskými ježky“.

Úterý 20. září a středa 21. září jsou vyhrazeny už tradičnímu Jihlavskému dni zdraví.

Vše vyvrcholí ve čtvrtek 22. září Dnem bez aut. „Jihlava si jej připomíná mimo jiné celodenním jízdným zdarma ve všech vozech MHD. Centrum dění ale bude v Tyršově ulici ve Smetanových sadech. K vyzkoušení tam budou třeba vozítka segway, pro rady a zkušenosti si tam mohou přijít ti, kdo chtějí začít s inline bruslením, pro děti se připravuje závod na odrážedlech a koloběžkách, hlavní cenou pro vítěze bude právě koloběžka,“ doplňuje mluvčí Tulis.

„Zajímavou novinkou je akce Kola pro Afriku – můžete sem přiblížit svoje třeba i nepojízdné kolo, které po opravě ještě může posloužit dětem v Africe, kde se na něm budou dopravovat za vzděláním,“ uzavírá mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Jihlava, Evropský týden mobility, doprava, Afrika, Kraj Vysočina, Na Stoupách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě začíná Evropský týden mobility. Nabídne MHD zdarma a Den bez aut | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.