Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Po výkonu trestu kadeřnicí. Šest vězeňkyň ve Světlé chodí na další kurz

Ve světelské ženské věznici je opět zájem o rekvalifikační kadeřnický kurz. Tentokrát ho bude navštěvovat šest odsouzených žen, na konci dubna se budou konat závěrečné zkoušky.

Kurz po odborné stránce zajišťuje Obchodní akademie, Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava. „Odsouzené ženy se vzdělávají pod vedením našich odborných učitelek, které na hodiny do věznice dojíždějí. Často i o víkendu, protože přes týden účastnice kurzu chodí do práce,“ přibližuje ředitel školy Libor Fasora.

Kadeřnický kurz bude trvat 250 hodin, které probíhají buď přímo ve věznici, nebo také ve školním praktickém studiu, kde bude kurz na konci dubna příštího roku zakončen závěrečnou zkouškou.

Šance na získání zaměstnání 

V pořadí druhý kurz profesní kvalifikace Kadeřník navazuje na stejný kurz, který se uskutečnil v minulém roce a také na realizovaný úspěšný kurz pro odsouzené v oboru Kuchař – číšník.

Díky spolupráci Věznice Světlá nad Sázavou, Kraje Vysočina, odborné školy v Jihlavě a Úřadu práce v Havlíčkově Brodě, který hradí náklady spojené s rekvalifikací, se daří zvyšovat šance odsouzených žen na získání zaměstnání ihned po propuštění z výkonu trestu. „Kraj Vysočina zakoupil k výuce kufříky s profesionálním vybavením, jako jsou fény, kulmy a další kadeřnické pomůcky v celkové hodnotě 60 tisíc korun. Naše střední škola je pak poskytuje po dobu kurzu všem účastnicím zdarma,“ doplnil krajský radní pro oblast školství Jan Břížďala, který se v minulém týdnu zúčastnil slavnostního zahájení rekvalifikačního kurzu ve světelské věznici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky vězení, kurz, kadeřnice, Světlá nad Sázavou, Jihlava, Střední odborná škola služeb, Vyšší odborná škola zdravotnická, Kraj Vysočina, Úřad práce České republiky, Věznice Světlá nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po výkonu trestu kadeřnicí. Šest vězeňkyň ve Světlé chodí na další kurz | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.