Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žáci z Základní školy Havlíčkova byli celorepublikově nejlepší v soutěži Pěšky do školy

Děti z 5.B Základní školy Havlíčkova Jihlava zvítězily v celorepublikové soutěži Pěšky do školy. Ta sleduje počet dětí, které se do školy vydrží po celý týden dopravovat vlastní energií - tedy pěšky, na kole nebo na koloběžce. Druhá byla třída 3. A ze ZŠ Komenského z Ostravy a na třetím místě se umístily děti z 8. třídy ZŠ Oldřišov.

Do soutěže se zapojilo celkem 581 tříd z 94 škol z celkem 40 obcí České republiky. Cesty do školy zaznamenávalo celkem 11 544 dětí. Leckde se přidali i učitelé. V rámci doprovodných aktivit děti psaly, kreslily, hrály si i besedovaly s odborníky na dopravu a bezpečnost.

Chodit do školy nebo školky pěšky není v  České republice samozřejmostí. Aktivní cesta do školy je přitom zvláště důležitá pro ty nejmenší, protože díky chůzi děti vnímají své okolí, učí se lépe orientovat a chovat bezpečně v dopravním provozu. Především však vychovává děti k samostatnosti, má pozitivní vliv na jejich zdraví a kondici a neškodí životnímu prostředí.   

Akce Pěšky do školy dětem i rodičům přiblížila, že cesta do školy nemusí být jen každodenním stresem a bojem o minuty, ale může přinášet i radost ze společných zážitků, zdravou dávku přirozeného pohybu a dobrý pocit z komunitního života v místě, kde žijeme. Ve školách se součástí výzvy staly i různorodé doprovodné aktivity.

Pro školy byla v rámci Pěšky do školy připravená soutěž o třídu, která nejvíce chodí. V soutěži nezáleží na množství kilometrů, ale na tom, kolik dětí vydrží po celý týden výzvy využít k cestě do školy vlastní energii – ať už se jedná o chůzi nebo jízdu na kole či koloběžce. A protože děti milují koloběžky, náleží na ně vítězům praktické stojany, děti se také mohou těšit na krásné knihy z nakladatelství Paseka nebo Albatros. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Pěšky do školy, soutěž, Jihlava, Základní škola Havlíčkova, Ostrava, Oldřišov, Česko, Albatros, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci z Základní školy Havlíčkova byli celorepublikově nejlepší v soutěži Pěšky do školy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.