Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavský aquapark je uzavřený. Lidé se od 23. září mohou těšit na Kneippův chodník

Až do 23. září bude pro veřejnost uzavřena krytá část jihlavského Vodního ráje. Od pondělka tam probíhá pravidelná technologická odstávka. Během uzavření aquaparku se budou provádět údržbářské a opravářské práce, které nelze dělat za provozu. Největší opravou bude druhá etapa výměny střechy z důvodů špatné izolace a zatékání do objektu.

„Střešní plášť se mění nad krytým rekreačním bazénem a odpočinkovou částí. Dále se provede úprava bufetu ve vstupním vestibulu a vybuduje se Kneippův chodník v bazénové hale. Opraví se technologické části bazénu, provedou se výmalby, nátěry a předláždění obkladů bazénových van. Všechny tyto práce vyjdou zhruba na tři miliony korun,“ popisuje všechny probíhající práce Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které aquapark provozují.

Krytá část se pro své návštěvníky otevře opět v pátek 23. září od 10 hodin.

Svou sezonu pro letošek ukončila i venkovní část aquaparku, poslední možnost se venku vykoupat měli lidé 4. září. Od 4. června do 4. září navštívilo Vodní ráj celkem 34 603 návštěvníků. „Rekordním dnem byla neděle 28. srpna, kdy se přišlo vykoupat  2 764 lidí. Návštěvnost přes dva tisíce lidí během celého léta byla pouze třikrát. Za sezónu, která trvala 93 dní, jsme měli 20 dnů úplně zavřeno. Oproti loňskému létu na Vodním ráji je to propad o 22 265 návštěvníků, takže nemůžeme být spokojeni a sezónu považujeme i z finančního pohledu za průměrnou,“ uzavírá mluvčí Málek.

Co je Kneippův chodník?

Skládá se ze dvou menších bazénků  (teplá a studená voda) s oblázky na dně. Jeho léčebný účinek spočívá v tom, že pacient přešlapuje v pravidelných intervalech mezi káděmi s vodou, a tím dochází ke správnému prokrvení končetin.

Foto www.dopracenakole.cz

Štítky aquapark, chodník, Martin Málek, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský aquapark je uzavřený. Lidé se od 23. září mohou těšit na Kneippův chodník | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.