Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V sobotu se bude v Cityparku mlsat – alespoň očima

PR článek

Pokud rádi pečete a ještě raději mlsáte nebo máte někoho takového ve vašem okolí, pak neváhejte ani chvilku a přijďte si v sobotu 6. listopadu dopoledne do jihlavského Cityparku pro novou kuchařku Mirky van Gils, a to i s věnováním. Ideální dárek pod vánoční stromeček v sobě ukrývá 65 famózních receptů z různých koutů světa.

Světoznámá cukrářka Mirka van Gils Slavíková vymyslela a odzkoušela další skvělé recepty a ráda se o ně s vámi podělí. V rámci Gurmet dne s Krajem Vysočina proběhne přímo na pódiu od 11 hodin její autogramiáda a jistě vám ráda odpoví i na vaše dotazy. Mezi šedesáti pěti recepty, které zvládne úplně každý, najdete netradiční verze sladkostí známých z domova i dezerty, které voní a chutnají po dálce cizích zemí. 

Na 176 stranách její láska k pečení prochází nejen žaludkem, ale také různými zeměmi: Německem, Thajskem, Španělskem, Islandem, Francií či Korsikou, nechybí ani domácí Česko. Naučíte se, jak upéct lahodnou briošku, jak na ty nejlahodnější kokosky, ochutnáte španělské vzrůšo churros i francouzské éclairs. Ale dozvíte se také, jak vykouzlit ten nejvoňavější chleba.  

„Všechny recepty v knize jsou moje oblíbené. Ale kdybych měla nějakého oblíbence přece jen říct, tak je to Kaštanový dortík, protože miluju kaštany. Pak také Maminčin šálek kávy, jsem totiž propadlík kávě. Absolutně double famózní jsou Snickersky v domácím podání. Na Vánoce je pro mě lahůdka Vínarterta z Islandu,“ dělá čtenářům chutě Mirka van Gils Slavíková.

A aby nezůstalo jen u sladkého, budete moci očima ochutnávat celou sobotu především soutěžní díla žáků středních škol v rámci druhého ročníku Gurmet dne s Krajem Vysočina. Odehraje se tu druhé české finále mezinárodní gastronomické soutěže Trophée Mille.

V soutěži se opět utká osm dvoučlenných týmů z různých škol z celé České republiky, které se úspěšně kvalifikovaly v rámci korespondenčního kola. Dvojice budou mít za úkol připravit v improvizované kuchyni přímo na spodní pasáži obchodního centra šest degustačních porcí slaného a sladkého pokrmu s využitím čtveřice povinných surovin – pro letošek jde o bio vepřovou pečeni, kysanou smetanu, tmavý ležák a 100% rakytníkovou šťávu.

Svoji účast na českém finále potvrdil opět i prezident soutěže Trophée Mille, vyhlášený francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille.

Přijďte si i Vy užít největší kuchařskou show na Vysočině! V sobotu, 6. listopadu se těšíme v Cityparku.

Ohodnoť článek

Štítky Citypark, Jihlava, Mirka van Gils Slavíková, kuchařka, vaření, recept, Vánoce, káva, cukrovinka, chléb, zakysaná smetana, pokrm, soutěž, Kraj Vysočina, Island, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu se bude v Cityparku mlsat – alespoň očima | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.