Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Samolepka za 30 korun pomůže Adriance s cystickou fibrózou a třeba i rodině s nemocí motýlích křídel

Obecně prospěšná společnost Život dětem v neděli 3. října odstartovala každoroční projekt Srdce dětem. Díky tomuto projektu a laskavým lidem, kteří se do něj zapojí, se každoročně podaří obdarovat více než 1 200 nemocných dětí z celé České republiky.

Jak projekt Srdce dětem probíhá? Nadace Život dětem natočila s některými nemocnými dětmi, kterým se pomáhá, reportáž, aby veřejnosti přiblížila jejich každodenní život a problémy. A také aby bylo vidět, jak je pro ně pomoc nás všech důležitá.

„Každý týden se na webu a sociálních sítích seznámíte s příběhem jednoho nemocného dítěte, které zastupuje celou řadu dalších dětí čekajících na pomoc, bez které se v běžném životě neobejdou. V prvním týdnu se seznámíte s dvěma malými autisty, Sebíkem a Kristiánkem, o které se maminka stará sama. Snaží se, aby se její synové mohli účastnit nejrůznějších terapií, které je naučí lepší komunikaci a těší se, že snad jednou od obou uslyší to obyčejné slůvko „máma“. Bohužel, tyto terapie zdravotní pojišťovny nehradí a maminka, která se stará o své syny 24 hodin denně, nemůže pracovat, proto je závislá na pomoc od ostatních,“ přibližuje první příběh Anna Strnadová, předsedkyně správní rady nadace Život dětem.

Život dětem pomáhá od roku 2000. Posláním obecně prospěšné společnosti Život dětem je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí.

V druhém týdnu se lidé seznámí s rodinou Elinky a Matýska i s jejich maminkou. Všichni tři trpí nemocí motýlích křídel, při níž trpí především kůže, která je nesmírně křehká a při sebemenším neopatrném doteku se vytvářejí u nemocných bolestivé rány a puchýře.

Svalová atrofie a mozková obrna

„Ve třetím týdnu poznáte malou Adrianku, které lékaři brzy po narození diagnostikovali cystickou fibrózu. Nemoc, která postihuje především plíce a trávicí soustavu. Období lockdownu bylo pro ni i její rodiče velmi náročné, protože se musí se vyhýbat veškerým virům, jinak při sebemenší viróze skončí na antibiotikách, často i v nemocnici,“ popisuje Strnadová.

V následných pěti týdnech lidé formou reportáží také poznají nemocnou holčičku s dětskou mozkovou obrnou, holčičku se spinální svalovou atrofií, sourozence, kteří bojují se zcela neznámými nádory a chlapečka, kterého trápí závažné genetické onemocnění - mukopolysacharidóza.

„Prosíme širokou veřejnost, aby se zapojila do sbírky Srdce dětem, která je součástí projektu a probíhá od 1. do 14. listopadu ve všech obchodech společnosti Lidl. Pomůžete tak stovkám dalších nemocných dětí, které na pomoc čekají. Stačí, když si u pokladny zakoupíte samolepku projektu v ceně 30 korun. Do sbírky se můžete zapojit také na internetu, a to přímo na webu zakoupením virtuální samolepky v ceně 30 korun. Život dětem děkuje všem za laskavou pomoc,“ dodává Strnadová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Život dětem

Štítky Život dětem, Srdce dětem, nadace, nemoc, pomoc, samolepka, projekt, Česko, Lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samolepka za 30 korun pomůže Adriance s cystickou fibrózou  a třeba i rodině s nemocí motýlích křídel | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.