Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Jihlavě opět zavoní sladké koláče. Zakoupením podpoříte chod mobilního hospice

Jihlavská oblastí charita se i v tomto roce zapojí do sbírkové akce Koláč pro hospic, jejímž organizátorem je Diecézní charita Brno. Dobrý skutek mohou všichni zájemci udělat ve středu 6. října, v Jihlavě hned na několika místech.

Akce Koláč pro hospic podporuje, jak už název napovídá, hospice. V Jihlavě úspěšně funguje pod jihlavskou Charitou již několik let mobilní hospic Bárka, který pomáhá, aby život nevyléčitelně nemocných a jejich blízkých byl o něco snazší. „Nemocný tak může za pomocí sociální a zdravotní péče zaměstnanců Bárky prožít své poslední chvíle v kruhu blízkých a především doma,“ vysvětluje koordinátor propagace Oblastní charity Jihlava Marek Mašát.

Podpořit zkvalitnění služby Bárka - domácí hospic Jihlava budou moci Jihlavané na Masarykově náměstí ve stanu Oblastní charity Jihlava od 7.30 až do 16.00, kde za finanční příspěvek obdrží sladkou odměnu v podobě oblíbeného koláče. „Další stanoviště s koláči bude zřízeno například v Nemocnici Jihlava od 7 do 15 hodin,“ doplňuje pracovnice Bárky Markéta Brestovská.

Koláče od regionálních pekařů 

Tím však výčet stanovišť s koláči v Jihlavě nekončí. Dozvědět se informace o hospicové službě a přispět na její činnost budou mít možnost i pracovníci velkých jihlavských firem. Do dobročinné akce se zapojí například Automotive Lighting, Jipocar Transport, Motorpal, Kolektor Tesla Jihlava, Kronospan CR nebo Finanční úřad a Psychiatrická nemocnice Jihlava.

Více informací ohledně letošního ročníku Koláče pro Bárku naleznete na webu

Sladké koláčky letos napekly regionální pekárny z Jihlavska. „Děkujeme jihlavské pekárně Veselo a Lapek, pekařství Marek z Telče, pekárně Větrný Jeníkov, Cukrárně a vinotéce Kolouch,“ uzavírá výčet sponzorů sbírky Markéta Brestovská.

V posledních letech společnost stárne a stále více rodin chce, aby jejich blízcí, kteří jsou nevyléčitelně nemocní, mohli zůstat s nimi a v jejich domácím prostředí. Hospic se postará nejen o nemocného, ale nabízí například i poradenství, psychologickou nebo duchovní podporu celé rodině.

Ředitelka Oblastní charity Jihlava Hana Fexová všem moc děkuje za vstřícný přístup a nabídku spolupráce. „Vážíme si toho, že lidé, pekárny, ale i firmy jsou solidární a chtějí podporovat hospicovou službu, která pomáhá nevyléčitelně nemocným na sklonku života. Doba není jednoduchá, ale lidé v sobě stále mají velké srdce. Za tom jim patří velké poděkování!“ vzkazuje ředitelka Hana Fexová.

Pokud máte zájem podpořit domácí hospic Bárka online platbou nebo se stát pravidelným dárcem, tak vám k tomu stačí necelá minuta. Stačí kliknout a přispět přes zabezpečenou platební bránu: DÁRCOVSTVÍ (charita.cz), uveďte VS 517.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky koláč, Bárka, hospic, podpora, pomoc, Jihlava, charita, Brno, pekárna, Lékárenský komplex Jihlava, Automotive Lighting, Motorpal, Psychiatrická léčebna Jihlava, JIPOCAR TRANSPORT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě opět zavoní sladké koláče. Zakoupením podpoříte chod mobilního hospice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.