Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Také na Vysočině pozor na bouřky. Výstraha platí až do nočních hodin

Od dnešních 14 hodin do pondělních 2:00 mohou naši zemi zasáhnout silné bouřky. Výstraha meteorologů platí i pro Kraj Vysočina. Během silných bouřek může napršet až kolem 30 litrů vody na metr čtverečný, vítr by mohl v nárazech vát rychlostí přes 70 kilometrů v hodině.

Vydatný déšť se podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu čeká od dnešní půlnoci do pondělního rána ve Zlínském kraji a v částech Jihomoravského a Moravskoslezského kraje.

Výstrahy mají nízký stupeň nebezpečí. Přívalový déšť by při bouřkách mohl ojediněle rozvodnit malé toky, zatopit podchody, podjezdy, sklepy. Nárazy větru by mohly lámat větve stromů. „Nebezpečí mohou představovat také blesky," uvedli meteorologové.

Výstraha před bouřkami platí pro všechny kraje na Moravě, Vysočinu, Pardubický kraj, východní polovinu Jihočeského a Královéhradeckého kraje a také pro jihovýchodní část Středočeského kraje.

Silné deště do pondělních 07:00 hrozí ve Zlínském kraji, ve východní polovině Moravskoslezského kraje a v Jihomoravském kraji na Břeclavsku, Hodonínsku, Kyjovsku a v regionu Veselí nad Moravou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto basilsmith / pixabay.com

Štítky bouřka, výstraha, meteorologové, počasí, déšť, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Zlínský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Morava, Pardubický kraj, Jihočeský kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také na Vysočině pozor na bouřky. Výstraha platí až do nočních hodin | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.