Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobrá zpráva! Jihlavské pobočky České pošty se nakonec stěhovat nebudou

Tlak Jihlavy zafungoval. Na včerejším setkání v senátu se zástupci města a pošty domluvili, že se jihlavské pobočky na Březinkách, sídlišti S. K. Neumanna a Erbenova rušit nebudou. Nová pobočka v obchodním centru Aventin však vznikne.

„Kladl jsem na srdce zástupcům pošty, aby se více zajímali o spokojenost jihlavských zákazníků a uživatelskou přívětivost. Aby se snažili si špatnou pověst služeb v Jihlavě napravit a přesvědčit nás, že dokážou poskytovat perfektní a rychlé služby s milou obsluhou, a to na přepážce i v terénu,“ uvedl zastupitel města David Beke, který se včerejšího jednání v senátu také účastnil. 

Podle Bekeho pošta stále do budoucnosti plánuje některé ze stávajících poboček převést na Pošty partner, a to z důvodu hledání úspor i poklesu celkového objemu fyzických poštovních služeb.

„S detaily tohoto záměru nás bude pošta předem informovat a veškeré detaily s námi konzultovat. My budeme nadále trvat na zachování dostupnosti služeb v docházkové vzdálenosti a v místech kde lidé žijí a kde službu potřebují. Osobně nečekám, že by k tomu mělo dojít v nejbližší době, tzn. letos ani příští rok,“ doplnil zastupitel. 

Česká pošta na začátku června oznámila, že plánuje s koncem letošního října sloučit a uzavřít pobočky na sídlištích Březinova a S. K. Neumanna a rovněž na ulici Erbenova a přesunout je do nového obchodního centra Aventin. Proti těmto plánovaným změnám se však zvedla vlna nesouhlasu, a to jak ze strany jihlavských zastupitelů, tak samotných obyvatel města, kteří sepsali petici.

„Děkuji všem jihlavským zastupitelům za pomoc i podporu, že se nám společnými silami podařilo služby pošty uhájit i pro ty slabší a méně pohyblivé skupiny obyvatel, či obyvatele, kteří tolik nevládnou počítačovou a mobilní technologií a nepoužívají například datovou schránku či bankovní identitu,“ uzavřel David Beke.

Potvrzeno, pošta zavře dvě jihlavské pobočky. Nová v Aventinu bude jednou z nejmodernějších, tvrdí vedení podniku

To, co poslední dny a týdny prosakovalo na veřejnost skrz sociální sítě a vyvolávalo to vlnu nevole, se stane skutečností. Od listopadu se sloučí pobočky České pošty v Erbenově a Březinově ulici a následně se přesunou do prostor nového obchodního...

Rušení poboček České pošty a přesun do Aventinu vyvolal vlnu nesouhlasu. Lidé na Březinkách podepisují petici

Slučování poboček České pošty a jejich přesun do nově otevřeného obchodního centra Aventin na Pelhřimovské ulici. Téma, které se už několik dní od minulého týdne často skloňuje mezi lidmi nejen na sociálních sítích. A vyvolává velkou vlnu...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Česká pošta, pobočky, Aventin, zavření, stěhování, Jihlava, Stanislav Kostka Neumann, Senát Parlamentu ČR, Březinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mužátko

jasný, chci jet někam do pole na poštu, místo toho, abych to měl u baráku, to dává logiku. hlavně když maj domluvený nákladný smlouv někde v aventinu. paráda. přes českou poštu posílá něco fakt jenom zoufalec.

Středa, 1. září 2021, 11:38Odpovědět

Dobrá zpráva! Jihlavské pobočky České pošty se nakonec stěhovat nebudou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.