Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Garáže na jihlavském zimáčku se mění v 16 šaten. Po jejich zrušení se do suterénu vrátí část parkovacích míst

Vedení Jihlavy požádalo stavební úřad o předčasné užívání ledové plochy na upravovaném zimáčku. Pomoci to má mladým hokejistům při přípravě na sezonu. Veřejné sportoviště pro lední sporty v ulici Tyršova zůstává pro veřejnost i nadále uzavřeno. Upravuje se kvůli plánované stavbě Horácké multifunkční arény. Aktuálně se tam staví nové šatny.

„Vznikají v prostoru současných garáží. Dohromady jich tam bude 16. Čtyři z nich, které se nyní vyzdívají, zůstanou natrvalo i po dokončení výstavby nové multifunkční arény,“ uvedl náměstek pro úsek rozvoje města Petr Ryška s tím, že zbylých dvanáct šaten je pouze dočasných. Po jejich zrušení se do prostoru suterénu vrátí část parkovacích míst.

V současné době už jsou na malém zimáčku nad ledovou plochou zesíleny vazníky a umístěny konzoly ve střešním plášti, na které přijde protihluková stěna. „Ta bude tlumit hluk vycházející z kondenzačních jednotek chlazení budoucí arény,“ vysvětlil Petr Ryška. Aktuálně se v suterénu zimáčku buduje technologický kanál pro páteřní rozvod kanalizace a vodovodu.

Veřejnost až na podzim

Práce na zimáčku by měly skončit v polovině října. Poté bude zahájen zkušební provoz. „Na běžné užívání zimáčku mít ale vliv nebude. Využít ho tak budou moci mládežnické kluby HC Dukla, oddíl krasobruslení nebo široká veřejnost,“ dodává Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Nyní město požádalo stavební úřad o vydání předčasného užívání části stavby, a to ledové plochy. Důvodem je umožnění tréninků mládežnickým hokejovým týmům přes léto. „Aby se mohly plnohodnotně připravovat na sezónu a zároveň jsme eliminovali náklady za užívání ledové plochy v Telči,“ uvedl náměstek Petr Ryška.

V režimu předčasného užívání stavby však nebude umožněn vstup běžné veřejnosti. V suterénu zimáčku se bude nadále pracovat, ale provoz ledové plochy bude od staveniště striktně oddělen.

Přestože se demolice stávající CZ Loko arény přesunula na příští rok, příprava stavby Horácké multifunkční arény stále ve stejném tempu pokračuje. „Současná oprava zimáčku vyjde na necelých 24 milionů korun bez DPH,“ vyčíslila Hrdličková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zimáček, stadion, Horácká aréna, stavba, šatna, Jihlava, podlaží, ledová plocha, HC Dukla Jihlava, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Garáže na jihlavském zimáčku se mění v 16 šaten. Po jejich zrušení se do suterénu vrátí část parkovacích míst | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.