Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Padesát let spolu. Dva páry na jihlavské radnici oslavily zlatou svatbu, jaký je jejich recept na štěstí?

Jihlavská radnice zažila během uplynulé soboty hned dvě zlaté svatby. Padesát let od vyslovení svého nejdůležitějšího „ano“ zde oslavili manželé Šabartovi a manželé Balounovi, kteří opět ruku v ruce zpečetili svůj dlouholetý vztah.

František se s Vlastou se seznámili již na střední škole a společné příjmení získali až o šest let později, v roce 1971. František Šabart rád cestuje, fotografuje a natáčí videa z cest i různých oslav. Zabývá se také digitální technikou a rád pracuje se dřevem i kovem. Vlasta Šabartová ráda vaří, peče nebo luští křížovky. Ráda chodí na zahrádku, kde nabírá síly a kde tráví většinu svého volného času. Manželé Šabartovi vychovali tři děti.

„Vlasta navíc od roku 1968 do roku 2005 pracovala na matrice a sama zlaté svatby pořádala,“ dodává Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů. Nervozita současných matrikářek proto vzala za své a při závěrečné gratulaci ukápla slza nejenom blízkým členům rodiny, ale i současným matrikářkám.

„Zlatých svateb už tolik není a ani nebude. Mladí se berou později, až jsou starší, dlouho žijí jen tak, i když mají děti, někdy se rozvedou. Nás ještě rodiče vedli k tomu, abychom se každou překážku snažili překonat. Naši se také dožili zlaté svatby, tu jsme jim tenkrát také uspořádali zde,“ zavzpomínala Vlasta Šabartová.

Je důležité řešit problémy společně, říká Štěpánka Balounová 

Další zlatou svatbou, která se na jihlavské radnici v sobotu uskutečnila, byla manželů Balounových. Josef a Štěpánka se seznámili v podniku Jihlavan a vzali se na začátku června roku 1971. „Josef má rád sport, a to zejména biatlon. Rád čte a poslouchá hudbu, luští křížovky. Štěpánka umí dobře na počítači, vyšívá, plete a sleduje biatlon společně s Josefem, a to nejraději na chalupě v blízkých Markvarticích. Manželé Balounovi vychovali také tři děti,“ doplnila k druhému páru Aneta Hrdličková.

A jaké je podle manželů Balounových tajemství úspěšného manželství? „Já si myslím, že vzájemná tolerance, důvěra. Problémy řešit společně. My máme syna, který je 43 let ležící, takže i ten nás drží při sobě, i když spousta mužů z rodiny utíká,“ prozradila Štěpánka Balounová jedním hlasem společně se svým manželem.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zlatá, svatba, 50, výročí, radnice, sňatek, Jihlava, manželé, vztah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padesát let spolu. Dva páry na jihlavské radnici oslavily zlatou svatbu, jaký je jejich recept na štěstí? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.