Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dětská obuv měla být základní potřebou, dnes čekáme velký zájem zákazníků, míní prodejkyně v kraji

Obchody s dětskou obuví měly podle prodejkyň z Vysočiny zůstat mezi základními potřebami. Zajistit hygienická opatření v prodejnách podle nich není problém. Po dnešním otevření, které umožnilo zmírnění opatření proti koronaviru, očekávají velký zájem zákazníků, i když někteří lidé už začali obuv víc nakupovat přes internet.

„Na aktuální sezonu koupí boty někde na e-shopu. Setkáváme se s tím, že pak volají, že už to nikdy neudělají, že zase koupili špatně, že boty dětem nesedí," řekla Petra Zahradníková, která provozuje prodejnu dětské obuvi v Třebíči. Vlastní e-shop nemá. Největší zájem lidí v uplynulém roce zaznamenala vždy před ohlášeným uzavřením prodejen.

„Když to zahlásili naposledy, čekalo nám v rozestupech asi 30 zákazníků ve frontě až na náměstí. Opravdu trpělivě čekali ve frontě, protože chtěli děti přezout," řekla Zahradníková. Vzhledem k cenám obuvi podle ní není pro mnoho rodin možné, aby najednou zaplatili za boty pro děti v e-shopech několik tisíc korun a čekali na peníze, až si děti boty vyzkouší a nesedící vrátí. „Myslím si, že jsme měli patřit mezi nezbytné zboží jako potraviny a drogerie," řekla Zahradníková.

Dluží se dodavatelům

Její prodejna, která nabízí dětskou obuv českých i zahraničních výrobců, nyní funguje s dluhy. „Snažíme se to udržet, dluží se dodavatelům, kteří nám čekají na platby. Vždycky, když se otevře a něco vydělá, tak se jim to zase vrátí," řekla Zahradníková. Od státu dokázala získat příspěvek na nájemné v první a druhé vlně. „Ve třetí vlně na peníze stále čekáme. A co se týká záruky za úvěr, to je absolutně nemožné i u banky, se kterou spolupracujeme deset let," řekla Zahradníková.

Šestý rok má prodejnu obuvi Vladimíra Páralová v Třešti na Jihlavsku. Epidemie ji podle ní zasáhla v době, kdy si konečně vybudovala stabilní klientelu. „Když rozjíždíte takovouhle prodejničku, tak strašně dlouho trvá, než se k vám lidé naučí chodit," řekla Vladimíra Páralová. Dnes začala boty prodávat všem dětem, což jsou pro ní lidé do 19 let. „Když jdete k doktorce, tak je dítě považováno takřka do 19 let. V 18 19 letech, ale i podstatně mladší, mají i hodně velké nohy. Já beru dítě jako dítě, nemůžu říct, že prodám jen do velikosti 36 a na shledanou, to prostě nefunguje," řekla Páralová.

Dodržování rozestupů, maximálního počtu lidí na prodejnu nebo pravidelná dezinfekce podle ní už je běžným standardem. „Jsme malá prodejna, to si ohlídáme. Navíc je s tím už téměř roční zkušenost a lidé fungují perfektně, klidně venku počkají. A co se týče hygieny, máme tady dezinfekci, stíráme pulty, lžíce. Jsou to věci, které se pro nás staly samozřejmostí," řekla Páralová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, služby, obuv, Vysočina, Kraj Vysočina, internetový obchod, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská obuv měla být základní potřebou, dnes čekáme velký zájem zákazníků, míní prodejkyně v kraji | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.