Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dohromady je dala láska k volejbalu. O víkendu manželé z Jihlavy oslavili zlatou svatbu

František a Eva Medunovi z krajské Jihlavy si během uplynulého víkendu řekli své druhé ano, které bylo rovnou zlaté. Symbolickým obřadem je při zlaté svatbě provedl zastupitel Miroslav Tomanec.

František s Evou se brali 20. února 1971. Dohromady je dala jejich společná vášeň – sport.

„Poznali se v bývalé TJ Modeta, kde oba hráli závodně volejbal. Své ano si řekli až po šestileté známosti a tento víkend – po společných padesáti letech, si svůj velký den opět připomněli při zlaté svatbě na jihlavské radnici,“ sdělila Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.  

Manželé Medunovi pocházejí z Jihlavy, kde nejprve bydleli v malém bytě v Brněnské ulici. Odtud se v roce 1976 přestěhovali do dvougeneračního řadového domku na Rantířovské ulici v Horním Kosově, který svépomocně postavili. Později, již jako padesátníci, se odvážně pustili do stavby rodinného domku v Lesnově, kde žijí dodnes.

Eva zahradničí, František se věnuje hudbě 

„Medunovi se věnují svým zálibám – Eva v práci na zahradě a František včelaření. Další velkou zálibou Evy je šití technikou patchwork a František si rád zahraje na kytaru s kamarády v country skupině Ahoj. Tuto celoživotní zálibu v hudbě, předává i svým vnoučatům.  Mají spolu dvě děti Evu a Martina a čtyři vnoučata Anetu, Adama, Jindru a Kláru,“ jmenuje Hrdličková.

Oddávajícím byl při zlaté svatbě zastupitel města Miroslav Tomanec: „Padesát let, půl století. Pro někoho celá věčnost, pro někoho okamžik, protože to neuvěřitelně letí, když ta desetiletí můžete mít radost ze života s někým, kdo na prvním místě dává lásku tomu druhému a zároveň ji umí přijmout,“ uvedl svůj projev při obřadu zastupitel Miroslav Tomanec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Medunovi, manželé, výročí, svatba, 50, zlatá, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohromady je dala láska k volejbalu. O víkendu manželé z Jihlavy oslavili zlatou svatbu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.