Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Meteorologové varují před ledovkou. Výstraha platí od dnešního večera i pro Vysočinu

Meteorologové opět varují před ledovkou, která může komplikovat dopravu. Výstraha platí od dnešního večera do úterního poledne a týká se také Karlovarského, Plzeňského, Jihočeského kraje a Vysočiny. Dále většiny středních Čech, včetně Prahy, západních okresů Ústeckého kraje, jihu Pardubického kraje a severozápadních regionů Jihomoravského kraje.

Na mrznoucí déšť a zledovatělé silnice by se měli připravit lidé na území celého kraje. Starší lidé by podle meteorologů měli omezit pohyb venku na minimum. Řidiči by měli dbát zvýšené opatrnosti a pozornosti. 

„Hrozí nebezpečí úrazů při uklouznutí, ale také problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Počítat by měli také s prodloužením doby jízdy,“ varují meteorologové.

Se zimním počasím souvisí také povinnost každého řidiče mít před jízdou řádně očištěné auto od sněhu a případné námrazy a ledu. Je důležité zmínit, že v případě nedodržení hrozí řidičům tučná pokuta. 

Pozor na námrazu, sníh a led na autech. Koledujete si o pokutu

Také na Vysočinu konečně dorazilo tolik očekáváné sněžení a mráz. V takových chvílích by ale ani řidiči, kteří ráno spěchají do zaměstnání, neměli zapomenout na důkladné očištění auta.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstraha, ledovka, meteorologové, Kraj Vysočina, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před ledovkou. Výstraha platí od dnešního večera i pro Vysočinu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.