Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor na námrazu, sníh a led na autech. Koledujete si o pokutu

Také na Vysočinu konečně dorazilo tolik očekáváné sněžení a mráz. V takových chvílích by ale ani řidiči, kteří ráno spěchají do zaměstnání, neměli zapomenout na důkladné očištění auta.

Nejde jen o kosmetickou záležitost. Zamrzlá okna mohou bránit řidičům ve výhledu a sníh nebo led na střeše vozidla může pro změnu ohrozit ostatní. Připomeňme si například případ z loňského ledna, kdy padající led z nákladního auta prorazil čelní sklo jiného. „Padající blok zasáhl osobní automobil jedoucí v protisměru a prorazil čelní sklo,“ okomentoval nehodu mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Řidič se samozřejmě lekl, strhl řízení a narazil do dopravního značení. Jen díky velkému štěstí se ani řidič, ani nikdo jiný při této nehodě nezranil.

„Za nedodržení těchto ustanovení hrozí řidičům pokuta ve výši až dva tisíce korun,“ sdělila Martina Frýdová, preventistka PČR. Stejně tak je důležité zachovat čitelné registrační značky.

Pokud jsou nečitelné, dopouští se řidič přestupku, za který může dostat nejen pokutu od 5 do 10 tisíc. „Řidičům navíc hrozí zákaz činnosti na dobu od šesti měsíců do jednoho roku,“ komentovala Frýdová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, policie, námraza, sníh, led, pokuta, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na námrazu, sníh a led na autech. Koledujete si o pokutu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.