Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

„To by udělal každý na mém místě,“ tvrdí policista, který zachránil život na MS horských kol

Život třicetiletého cyklisty na mistrovství světa horských kol zachránil policista z obvodního oddělení z Bystřice nad Pernštejnem. Podpraporčík Zdeněk Ludvík byl v rámci bezpečnostního opatření právě v terénu na policejní čtyřkolce a na pád cyklisty okamžitě zareagoval. Mladému muži Zdeněk Ludvík zachránil život svou pohotovou reakcí a poskytnutím neodkladné první pomoci.

K nešťastnému pádu třicetiletého cyklisty došlo v pátek 1. července v rámci Mistrovství světa horských kol v Novém Městě na Moravě. Mladík upadl na trati v rámci doprovodného programu Birell MTB maratonu a těžce se zranil.

„Cyklista měl velmi ošklivý pád a zůstal na zemi ležet v bezvědomí a silně krvácel na hlavě. Situace na místě pádu byla nebezpečná, protože kolem projížděli další závodníci a mohlo hrozit riziko další kolize,“ popisoval první okamžiky zachránce Zdeněk Ludvík a skromně dodal, že u zraněného muže zahájil nepřímou srdeční masáž do doby než muž nabyl vědomí. „To by udělal každý na mém místě,“ dodal policista, který na místo přivolal záchranáře. Ti třicetiletého muže převezli do nedaleké nemocnice, kde zůstal hospitalizován.

Krátce po jeho převozu do nemocnice se na policisty obrátila blízká příbuzná muže s tím, že zraněný muž postrádá cenné hodinky, které měl na ruce ještě na startu závodu. „Policisté oznámení přijali a zadokumentovali a společně s pořadateli znovu důkladně prohledali místo, kde muž havaroval. Hodinky se jim zde podařilo nalézt. Policejní hlídka vyrozuměla mužovu příbuznou o nálezu hodinek a dohodla s ní způsob předání ztracených hodinek,“ uzavřela Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Foto nkz.nmnm.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky horské kolo, cyklista, Bystřice nad Pernštejnem, hodinky, Birell, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„To by udělal každý na mém místě,“ tvrdí policista, který zachránil život na MS horských kol | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.