Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlaváci, chystejte běžky. Do stopy na Heulose vyrazíme snad příští týden

Už během příštího týdne by se mohlo začít běžkovat ve veřejném prostoru u jihlavského amfiteátru. Momentálně na místě pokračuje úprava technického sněhu a připravují se lyžařské stopy.

Výrobu technického sněhu a úpravu stop na veřejném prostranství mezi atletickým stadionem a amfiteátrem v Jihlavě na Heulose zajišťuje spolek Lyžařské Jihlavsko společně s pracovníky Statutárního města Jihlava. V současné době je podle předpovědí předpoklad vhodného mrazivého počasí pro tvorbu technického sněhu i pro úpravu lyžařských stop. 

„Je tedy předpoklad, že nejpozději v druhé polovině příštího týdne bude úprava tohoto veřejného prostoru dokončena a zpřístupněna obyvatelům Jihlavy,“ uvedl náměstek primátorky Jihlavy Petr Ryška. V prostoru budou muset podle jeho slov i během sportování nadále platit veškerá vládní nařízení a bude nutné dodržovat krizová opatření.

Město se pro pokračování úprav areálu rozhodlo na základě vyjádření ministerstva zdravotnictví o úpravě běžeckých stop ve veřejném prostoru. Zde je jeho plné znění:

Údržba tras pro běžkaře vč. jejich využívání veřejností:

Úprava běžeckých stop ve veřejném prostoru žádné ze současných krizových opatření nezakazuje či neomezuje. Dle krizového opatření (usnesení vlády č. 1375) se podle bodu I. zakazuje volný pohyb v době od 21:00 hod. do 04:59 hod., resp. podle bodu II. zakazuje volný pohyb v době 05:00 hod. do 20:59 hod. krom cest za účelem pobytu v přírodě nebo parcích a sportování na venkovních sportovištích, s ohledem k bodu III. a V.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Heulos, amfiteátr, běžky, lyže, zima, sníh, veřejné prostranství, umělý sníh, Jihlava, Petr Ryška, běh na lyžích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlaváci, chystejte běžky. Do stopy na Heulose vyrazíme snad příští týden | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.