Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Zastupitelé rozhodli. Jihlavská Dukla dostane od města dar 1,5 milionu korun

, aktualizováno 18. prosince 2020, 13:30

Jihlavští zastupitelé na svém čtvrtečním zasedání schválili finanční dar na podporu HC Dukla Jihlava. Odhlasovaná částka činí 1,5 milionu korun.

Hlasování bylo takřka jednohlasné – pro bylo 32 zastupitelů, proti žádný a 4 zastupitelé se zdrželi hlasování.

„Zastupitelstvo města Jihlavy ve čtvrtek 17. prosince schválilo příspěvek do kapitálového fondu společnosti HC Dukla Jihlava s.r.o. Reaguje tak na situaci, kdy vlivem pandemie, vlivem opatření vlády a nařízením ministerstva zdravotnictví ČR přichází společnost o velké částky na příjmové straně," vysvětluje jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban a zároveň městu vyjadřuje velké poděkování. 

Kvůli pandemii koronaviru a opakovaným uzavřením obou ledových ploch, kterými je znemožněn jejich pronájem, uzavřením zápasů pro diváky, zvýšenými náklady na desinfekci stadionů, atd. přichází HC Dukla Jihlava na příjmové stránce o finance odhadované na zhruba 6 milionů korun. 

Kroky, co pomohou překlenout náročné období 

„Tato situace je řešena několikazdrojovým financováním výpadku. Ať už dotací ze strany Národní sportovní agentury, dále tvrdými úspornými opatřeními na výdajové stránce v rámci rozpočtu klubu. Zaměstnanci firmy společně s dodavateli služeb – což jsou defacto hráči a realizační tým – dali dohromady částku 1,5 milionů," dodal Ščerban. 

Statutární město Jihlava jakožto majitel klubu schválilo vklad, respektive příspěvek do kapitálového fondu ve výši 1,5 milionů korun.

„Osobně bych chtěl jak majiteli, tak zaměstnancům a hráčům poděkovat za tyto vstřícné kroky k řešení krize, která pomůže překlenout období, kdy nás pandemie koronaviru covid-19 ekonomicky kosí,“ uzavřel jednatel klubu Ščerban. 

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava / Facebook | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla, dar, zastupitelstvo, Jihlava, koronavirus, HC Dukla Jihlava, Bedřich Ščerban, pandemie covidu-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé rozhodli. Jihlavská Dukla dostane od města dar 1,5 milionu korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.