Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Vánoční jarmark na jihlavském náměstí může pokračovat i přes zpřísněná vládní opatření

Prodej ve stáncích vánočního jarmarku na Masarykově náměstí k bude v nezměněném režimu a pod dozorem probíhat i přes zpřísněná vládní opatření a to až do úterý 22. 12. 2020.

Podle vyjádření Krajské hygienické stanice mohou trhy probíhat za dodržení přísnějších hygienických opatření, Jde především o zajištění dezinfekce, hlídání rozestupů mezi osobami, rozestupy mezi stánky 4 m, aj. Stejně tak kolotoč na náměstí nespadá pod zakázané poutě a podobné tradiční akce, může tedy dále fungovat, opět se zajištěním dezinfekce a rozestupů. 

Kvůli vyhlášení nových nařízení, která začnou platit od pátku 18. prosince 2020 se odbor školství kultury a tělovýchovy města Jihlavy obrátili na Krajskou hygienickou stanici s žádostí o vyjádření stanoviska k dalšímu průběhu vánočního jarmarku. Dle vyjádření hygieniků vláda podle nových nařízení omezuje trhy stejně, jako tomu bylo v dnech předchozích a trhy tak mohou pokračovat. 

V nařízení vlády je sice zakázán volný pohyb osob mezi 5:00 a 22:59 ovšem s výjimkou zajištění nezbytných cest a nákupů. Sama vláda potvrdila, že toto nařízení apeluje hlavně na zákaz shromažďování osob na jednom místě. To je v Jihlavě na trzích pod dozorem. Na případné shromažďování na městském trhu dohlíží stálá služba dozoru, která je na místě v prodejním čase, tzn. 10:00 – 17:00 hod.

V Jihlavě dnes začíná vánoční jarmark, svařák nebo punč si však na náměstí nevypijeme

Vánoční jarmark, i když v okleštěné podobě, v krajském městě proběhne. Na tradičním místě na Masarykově náměstí startuje právě dnes. Jeho podoba a omezení odpovídají aktuálnímu 3. stupni Protiepidemickému systému ČR, ve stáncích si tak nebudeme moci...

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, jarmark, Vánoce, opatření, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční jarmark na jihlavském náměstí může pokračovat i přes zpřísněná vládní opatření | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.