Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zemřelé děti se v Jihlavě ani letos nezapomene. Každý může zapálit svíčku

Ve svém okolí často slyšíme o tragédiích a nemocech, které se bohužel nevyhýbají ani dětem a mladým lidem. Všichni se shodují na tom, že nejbolestivěji tyto ztráty zasahují pozůstalé rodiče. Jsou zde ale i další příbuzní a jsou zde i spolužáci, kamarádi, sousedé, kterých se ztráty také bolestně dotýkají. Po dětech, které předčasně odešly, zůstává prázdné místo v rodinách, ve třídách, v zaměstnání nebo třeba v sousedství. A právě na zemřelé děti se bude v Jihlavě vzpomínat také letos, i přes koronavirovou pandemii.

Druhá neděle v prosinci je světovým dnem památky zesnulých dětí. Tento den spojuje rodiny a přátele po celém světě. Svíčky se zapalují vždy v 19 hodin místních časů a tvoří virtuální vlnu světla po celé zeměkouli.

Každý se může již během této neděle 13. prosince zapojit do akce Zapalme svíčku, kterou opět pořádá spolek Dlouhá cesta.

„Vzhledem k vládním opatřením se letošní zapalování svíček uskuteční trochu jinak, bez programu. Kostel sv. Jakuba bude od 16:30 otevřen, a do 19 hodin budou moci lidé průběžně přijít a v kapli Panny Marie Bolestné zapálit svíčku, popřípadně napsat vzkaz na nástěnku, na chvilku se zastavit a v tichosti či při modlitbě chvilku vzdát památku zesnulým dětem,“ sdělila k letošní akci Zapalme svíčku za spolek Dlouhá cesta Monika Marešová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto spolek Dlouhá cesta

Štítky Zapalme svíčku, děti, úmrtím vzpomínka, kostel, Dlouhá cesta, svíčka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zemřelé děti se v Jihlavě ani letos nezapomene. Každý může zapálit svíčku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.