Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Senioři úspěšně absolvovali kurz sebeobrany. Věkový průměr překročil šedesát let

Slavnostního ukončení praktického kurzu sebeobrany se koncem uplynulého týdne dočkala jedenáctka seniorů. Kurz pořádal Senior Point Jihlava ve spolupráci s jihlavskou městskou policií. Osvědčení o úspěšném absolvování převzali z rukou zástupce ředitele městských strážníků Stanislava Maštery.

„Senioři si z lekcí odnesli spoustu praktických rad a základních sebeobranných technik. Jsem přesvědčen, že jsou lépe připraveni rozpoznat a zvládnout případné nebezpečné situace,“ sdělil radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky Petr Krčál.

Absolventi kurzu se zúčastnili celkem pěti lekcí, jedna z nich trvala 90 minut. Kurz probíhal v tělocvičně sídla městské policie Jihlava pod vedením zkušených lektorů z řad městské policie. Sebeobranu vedli tři instruktoři, kteří jednotlivé sebeobranné techniky předváděli a poté seniorům pomáhali s jejich nácvikem. Důraz kladli na individuální přístup, který respektoval pohybové a fyzické možnosti všech účastníků. „Věkový průměr zapojených seniorů zajisté překročil šedesát let, na jejich nasazení to však nebylo znát. Velice mile mě překvapilo jejich nadšení a zápal pro věc, v jejich věku je to obdivuhodné,“ dodal k průběhu kurzu lektor a strážník městské policie Kamil Barák.

„Zájem o účast v dalším podobném kurzu je z řad návštěvníků Senior Pointu veliký, budeme se snažit ve spolupráci s městskou policií v podobných aktivitách pokračovat,“ uzavírá radní Petr Krčál.

Foto Krajský úřad Kraje Vysočina | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky obecní policie, sebeobrana, Jihlava, Petr Krčál, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři úspěšně absolvovali kurz sebeobrany. Věkový průměr překročil šedesát let | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.