Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

V Jihlavě se začala instalovat vánoční výzdoba. Strom bude ze Dvorců, rozsvítí se 29. listopadu

, aktualizováno 16. listopadu 2020, 14:02

Služby města Jihlava začaly v tomto týdnu instalovat vánoční výzdobu v centru krajského města, hotová by měla být v průběhu příštího týdne. Jasněji je i v otázce vánočního stromu - bude přivezen ze Dvorců a rozsvícen bude 29. listopadu, podle všeho bez účasti veřejnosti.

Pracovníci Službem města Jihlavy začali zdobit centrum Jihlavy již v pondělí 9. listopadu. Nejprve umístili vánoční výzdobu na sloupy veřejného osvětlení kolem Masarykova náměstí, poté začali rozvěšovat vánoční převěsy v ulicích Benešova, Matky Boží, Komenského a Palackého.

Výzdoba by měla být kompletní do středy 18. listopadu. Zkouška funkčnosti vánočního osvětlení se provádí nejen při montáži na jednotlivých úsecích, ale už i v dílnách Služeb města Jihlavy.

Vánoční převěsy mají bílou barvu. Ozdoby na vánoční strom bude v teple bílé barvě, která bude doplněna flash efektem, který způsobuje jiskření a problikávání. Vše bude doplněno vánočními kouličkami různých velikostí, které jsou laděné do zlatavé a červené barvy.

Vánoční strom bude na Masarykovo náměstí přivezen z Dvorců dne 24. listopadu, ten den se bude již i stavět a v následujících třech dnech zdobit. Velký vánoční strom se slavnostně rozsvítí společně s vánoční výzdobou na první adventní neděli, tedy 29. listopadu v 16:45 na Masarykově náměstí v Jihlavě. Pokud vláda ČR nerozvolní daná opatření a to včetně nouzového stavu, tak bude vše probíhat bez účasti široké veřejnosti.

Vánoční výzdoba definitivně zhasne na Tři krále. Ve čtvrtek 7. ledna se začne s jejím postupným odstraňováním a to včetně vánočního stromu.

Zastupitelé dnes na svém zasedání otevřeli další téma – letošní Vánoce. Nakonec to vypadá, že se budou muset obejít bez kluziště a jarmarku. Podle informací z minulého týdne, které měla redakce k dispozici, se s kluzištěm a stánky původně spíše...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky Vánoce, 2020, výzdoba, strom, Jihlava, vánoční ozdoby, Dvorec, vánoční stromek, advent, Benešov, Madre de Dios, Tři králové, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se začala instalovat vánoční výzdoba. Strom bude ze Dvorců, rozsvítí se 29. listopadu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.