Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Svátek 17. listopadu v Jihlavě letos on-line. Lidé mohou nosit svíčky nebo napsat dopis

Přesně za týden, tedy v úterý 17. listopadu, si připomeneme Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. Letos ale není možné uspořádat v jeden čas jednu hromadnou akci, proto se akce rozprostře do delšího časového úseku a místo projevů budou v Jihlavě on-line zdravice nebo streamovaný přenos.

Město se každoročně spolupodílí na oslavách svátku 17. listopadu na akci „U klíčů“, které organizuje Spolek za navrácení sochy TGM do Jihlavy (Spolek TGM) A v tomto roce tomu i přes nepříznivou epidemiologickou situaci nebude jinak. U kamenných „Klíčů“, což je památník 17. listopadu u řeky Jihlavy u Českého mlýna v Jihlavě, se i letos uskuteční připomínka státního svátku.

Letos ale nepůjde o hromadnou akci s projevy, doprovodným programem nebo hymnou, ale uskuteční se především v on-line prostředí. Mezi 14. až 16. hodinou budou z místa streamovat záběry na Facebook členové Spolku TGM. „Bude možné na místě například zapálit svíčku, napsat vyznání svobodě a demokracii a dát najevo, že nám „to” není jedno,“ uvedl za organizátory Petr Palovčík ze Spolku TGM. Tentokrát půjde podle jeho slov převážně o jakýsi výtvarný happening.

Srdce v národních barvách 

„Každý příchozí může napsat své vyznání svobodě, demokracii či republice na srdce jako symbol lásky a empatie. Místo dopisních archů budou totiž připravena originální srdce v národních barvách," řekl Palovčík. Ta popsaná budou v čase konání vyvěšena v okolí památníku. Po skončení akce budou srdce s vyznáním archivována. Každý může přinést i své originální vyznání nebo dopis.

„On-line stream z akce zajistí organizátoři ze Spolku a také město Jihlava bude na svých sociálních sítích akci propagovat a zveřejní video zdravice svých představitelů,“ uvedl mluvčí Jihlavy Radovan Daněk s tím, že někteří představitelé města Jihlavy, jako například primátorka Karolína Koubová nebo její náměstci, přijdou k památníku osobně i v den státního svátku 17. listopadu.  

Ohodnoť článek

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky 17. listopad, svátek, oslava, on-line, Klíče, Český mlýn, stream, Jihlava, Mezinárodní den studentstva, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, památník, Karolína Koubová, spolek, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svátek 17. listopadu v Jihlavě letos on-line. Lidé mohou nosit svíčky nebo napsat dopis | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.