Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velké obchody mají na dnešní státní svátek zavřeno. Malé musí zavřít už v osm večer

O dnešním státním svátku zůstávají větší obchody opět zavřené. Velká nákupní centra budou mít přitom otevřeno, prodejny nad 200 m2 v nich ale své brány neotevřou. Na základě proti pandemických nařízení vlády bude ode dneška omezen také maloobchod. Ten může mít otevřeno pouze do 20 hodin, v neděli zůstane zavřený úplně. Od 21. hodiny platí také zákaz vycházení.

Dodržování zákazu hlídají inspektoři České obchodní inspekce. Zákaz se nevztahuje na obchody s plochou do 200 metrů čtverečních, lékárny, benzinky, obchody na letištích nebo nádražích nebo na prodejny v nemocnicích. Zákaz se naproti tomu týká i bazarů, zastaváren a výkupen odpadu.

Aktuálně z jihlavské nemocnice. Zakazují se návštěvy, k porodu a na šestinedělí smí jen zdraví otcové

Nemocnice v krajské Jihlavě s okamžitou platností zakázala návštěvy. Důvodem je velmi špatná epidemiologická situace. Během vánočních svátků došlo k naplnění kapacit jihlavského infekčního oddělení.

V reakci na stále se zvyšující případy nákazy koronavirem omezila vláda i maloobchodní prodej. Obchody musí mít od středy zavřeno mezi 20. hodinou a pátou ranní, v neděli nemohou otevřít vůbec.

Omezení se nevztahuje na čerpací stanice, lékárny nebo prodejny v místech zvýšené koncentrace cestujících, jako jsou letiště, železniční stanice nebo autobusová nádraží. Současně se omezení doby nevztahuje na prodejny ve zdravotnických zařízeních a na restaurace, které budou moci pokrmy připravovat a bude možné si je vyzvedávat, dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky supermarkety, obchody, státní svátek, zavřeno, koronavirus, opatření, obchod, Česká obchodní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké obchody mají na dnešní státní svátek zavřeno. Malé musí zavřít už v osm večer | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.