Dnes si připomínáme den, ze kterého budou mít radost hlavně příznivci sladkého. Na 13. září totiž připadá Mezinárodní den čokolády. Asi nikoho nepřekvapí, že tuto sladkou pochoutku jedli lidé již 1900 let před Kristem a stala se nedílnou součástí kultur starobylých Aztéků nebo Mayů.
Čokoláda je oblíbenou pochoutkou na všech 7 kontinentech světa. I když čokoláda původně přichází z amerických kontinentů, dnes stojí v čele její produkce malá africká země Cote D'Ivoire. Ta produkuje neuvěřitelných 30 % světové zásoby kakaa.
Každý preferuje jiný druh čokolády – ať už tmavou, mléčnou nebo bílou. Je třeba zmínit, že tmavá čokoláda má řadu blahodárných účinků, které prospívají lidskému zdraví. Jde doslova o továrnu na nejrůznější antioxidanty, které neutralizují procesy související s produkcí tuku. To má řadu pozitivních účinků pro organismus - od zlepšení funkce krevního oběhu až po snížení krevního tlaku nebo pomoc při regulaci hladiny krevního cukru. Čokoláda je rovněž spojena s produkcí endorfinu, hormonu, který pomáhá zlepšovat pocit pohody a dobrou náladu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.