Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Studie revitalizace náměstí posbírala více než osmdesát podnětů

Sběr podnětů ke studii Revitalizace Masarykova náměstí byl minulý týden ukončen. Představení studie a sběr podnětů proběhly on-line a jak bude studie na podněty reagovat, magistrát zveřejní během druhé poloviny června.

Statutární město Jihlava 20. května ukončilo sběr podnětů ke studii Revitalizace Masarykova náměstí. Sběr proběhl kvůli pandemii koronaviru on-line. Návrh revitalizace je představen na webu jihlava.cz/namesti a sběr podnětů probíhal dva týdny prostřednictvím webové aplikace. Zároveň proběhla přes sociální síť Facebook on-line prezentace návrhu od autorů z MCA atelieru, kterou zhlédly necelé dva tisíce lidí, video však oslovilo téměř 16 a půl tisíce lidí.

„Podnětů přišlo přes 80 a my za všechny velice děkujeme. Pokud bychom to měli srovnat s předchozími setkáními, která probíhala ještě naživo, tak je podnětů stejné množství a mnoho lidí kvitovalo on-line živou prezentaci návrhů, díky které se podrobnosti návrhu dostaly mezi větší spektrum lidí. Přesto je osobní diskuze lepší, protože se můžeme díky ní dostat k větší specifikaci podnětu. Až se pandemická situace uklidní, bude nejlepší obě možnosti kombinovat – osobní plánovací setkání, kterému bude předcházet on-line prezentace návrhu,“ uvedla Tereza Kafková z útvaru městského architekta. 

Jihlavané mohou připomínkovat studii revitalizace náměstí on-line. Čas mají do 20. května

Architektonickou studii na úpravy historického Masarykova náměstí v Jihlavě projedná radnice s obyvateli kvůli koronaviru on-line. Lidé se mohou k návrhu zveřejněnému na městském webu vyjadřovat do 20. května. Město slíbilo vzít jejich podněty v...

Mezi 80 podněty bylo také mnoho pochval. Nejvíce se lidé vyjadřovali k zeleni a podmínkám pro pohyb na náměstí. Podle mapy níže lze také zjistit, že největší počet podnětů byl směřován na horní část Masarykova náměstí, a okolí Mariánského sloupu. Nechyběly však ani další podněty směřované k Obchodnímu domu Jihlava nebo stromové aleji, kterou architekti navrhují umístit u západní strany. 

„Nyní budeme všechny podněty vyhodnocovat a následně v červnu 2020 zveřejníme na webu https://www.jihlava.cz/namesti/ informaci, jak budeme v projektu na podněty reagovat. Všechny, kteří zadali podnět a kontakt, informujeme o zveřejnění reakce e-mailem,“ doplnila Tereza Kafková.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, revitalizace, náměstí, pandemie covidu-19, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studie revitalizace náměstí posbírala více než osmdesát podnětů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.