Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Premiér Bohuslav Sobotka na Vysočině: Prosazuji zvýšení platů zdravotníkům

Na oficiální návštěvu Kraje Vysočina včera přijel premiér Bohuslav Sobotka. Jeho program byl velmi nabitý. Hned ráno si s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou prohlédl nový pavilon domova v Proseči u Pošné. Navštívil také jihlavskou firmu Jihlavan Airplanes a jihlavský magistrát. Nevynechal ani Nemocnici Jihlava.

Zde absolvoval prohlídku zázemí jihlavské záchranky, diskutoval o zajištění letecké záchranky a v prostorách urgentního příjmu diskutoval společně s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem s novináři. Zde mimo jiné uvedl, že prosazuje od příštího roku navýšení platů zdravotníků, a to o 10%.

 V podvečer premiér Sobotka navštívil Žďársko. V Dolní Rožínce se setkal s vedením podniku DIAMO a se starosty a zástupci firem v mikroregionu Bystřicko. Probíral se zde zejména útlum těžby uranu v tamějším dole, jeho následné uzavření a budoucí propouštění zaměstnanců. „Z těžebního závodu má být propuštěno zhruba 200 až 300 lidí, podobný počet nových pracovních míst ale slíbili vytvořit dva noví investoři v průmyslové zóně Bystřice nad Pernštejnem. Na její dobudování dostane město státní dotaci ve výši 17 miliónů korun,a tak sníží sociální dopady ukončení těžby,“ uvedl premiér přímo v dole Rožná I v Dolní Rožínce.

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Bohuslav Sobotka, Kraj Vysočina, Michaela Marksová, Lékárenský komplex Jihlava, Proseč, Pošná, Svatopluk Němeček, Dolní Rožínka, Diamo, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiér Bohuslav Sobotka na Vysočině: Prosazuji zvýšení platů zdravotníkům | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.