Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Když do jihlavské nemocnice, tak s vyplněným dotazníkem. Ten lze zaslat i online z domu

Nemocnice Jihlava od dneška zavedla nový systém kontroly lidí při vstupu do nemocnice. Triáž (třídění), která je součástí opatření proti koronaviru, má usnadnit vyplnění dotazníku on-line na stránkách nemocnice. Vstup je pak lidem umožněný na základě kódu zaslaného přes sms a po změření teploty. Nemocnice, která se dnes vrátila do běžného režimu péče, chce zrychlit odbavování příchozích. Podle mluvčí nemocnice Moniky Zachrlové je jich denně asi tisíc.

Dotazník naleznou lidé na webu nemocnice pod označením Autotriáž - covid-19. Kromě jména a kontaktu na sebe vyplní, zda na sobě nebo na svých blízkých v posledních dnech nepozorovali příznaky nemoci, zda nejsou v karanténě či nebyli pozitivně testovaní na koronavirus.

Dotazník lze podle Zachrlové vyplnit pohodlně doma až 24 hodin před vstupem do nemocnice. Dnes ráno se ale u vstupu do nemocnice tvořily fronty, protože někteří lidé přicházeli bez vyplněného dotazníku, i když na povinnost upozornila nemocnice s předstihem přes sociální sítě. „Pokud to vyplňují tady s naším personálem na tabletu, tak mezi tím se stihne odbavit deset lidí přes sms,“ uvedla Monika Zachrlová. Nemocnice zatím musela posílit služby u vstupu, kde je pět zaměstnanců nemocnice.

Třídění lidí u vstupu je jedním z opatření zavedeným v nemocnici kvůli koronavirové infekci. V minulých týdnech byla také výrazně omezená zdravotní péče, aby si zařízení šetřilo kapacity pro případ velkého počtu nemocných s covidem-19. Dnes už se vrací do běžného režimu, což znamená obnovení provozu ambulancí i plánovaných operací.

Nadále v jihlavské nemocnici platí zákaz návštěv. Kontrola lidí u vstupu bude podle Zachrlové fungovat zřejmě ještě několik týdnů.

Podle hygieniků se nyní z covidu-19 na Vysočině léčí 64 lidí. Od začátku epidemie onemocnělo 177 lidí, tři lidé zemřeli a 110 se jich vyléčilo. O prvním nemocném na Vysočině informovala krajská hygienická stanice 10. března.

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Vysočina, AUDIO, Lékárenský komplex Jihlava, COVID-19, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když do jihlavské nemocnice, tak s vyplněným dotazníkem. Ten lze zaslat i online z domu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.