Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Po nemocnicích v Kraji Vysočina se rozdávaly růže, slavil se Mezinárodní den zdravotních sester

Vysoká škola polytechnická Jihlava se rozhodla oslavit Mezinárodní den sester (12. května) symbolicky a všem sestrám a porodním asistentkám v Kraji Vysočina předat růži jako poděkování za jejich práci i za spolupráci s jedinou vysokou školou v jihlavském okrese.

Vysoká škola polytechnická Jihlava se rozhodla oslavit Mezinárodní den sester (12. květen) symbolicky a všem sestrám a porodním asistentkám v Kraji Vysočina předat růži jako poděkování za jejich práci i za vzornou spolupráci s vysokou školou.

Náročnou profesi sestry, na níž škola studentky oboru všeobecná sestra připravuje, takto symbolicky ocenila a poděkovala sestrám za jejich často nelehkou práci. Poděkování patřilo také porodním asistentkám, které oslavily Mezinárodní den porodních asistentek minulý týden (5. května).

Zástupci VŠPJ z Katedry zdravotnických studií spolu se studentkami oboru všeobecná sestra a oboru porodní asistentka navštívili ve čtvrtek všech pět nemocnic v Kraji Vysočina (Jihlava, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Třebíč a Nové Město na Moravě) a všem sestrám a porodním asistentkám konajícím službu předali symbolickou růži.

Často byly k vidění silné emoce - překvapení, radosti, díků a často i dojetí. Možná to bylo vůbec poprvé, co si na ně někdo vzpomněl za desítky let jejich práce. Sestry většinou ani nevěděli, že mají svůj vlastní den a tím více byly překvapené.

Mezinárodní den sester se slaví na celém světě vždy 12. května u příležitosti výročí narozenin Florence Nightingale.

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky růže, Kraj Vysočina, porodní asistentka, vysoká škola, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Florence Nightingalová, Havlíčkův Brod, Třebíč, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nemocnicích v Kraji Vysočina se rozdávaly růže, slavil se Mezinárodní den zdravotních sester | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.