Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V našem kraji roste zájem o služby Domácího hospice Vysočina

Novoměstský Domácí hospic Vysočina v roce 2019 doprovázel v okrese Žďár nad Sázavou 141 pacientů v závěru života. To je o padesát více než v roce 2018.

Prioritou pro tento rok je další personální posílení. „Nyní ve spolupráci s novoměstskou nemocnicí hledáme další lékaře a lékařky se zájmem o paliativní medicínu. Vidíme, že zájem o naše služby každoročně stoupá a tak chceme udržet kvalitu a standard našich služeb,“ uvádí ředitel hospice Petr Hladík. Novou odbornou zástupkyní pro paliativní medicínu Domácího hospice Vysočina se od 1. února 2020 stala dlouholetá spolupracovnice  Veronika Chroustovská. 

Počet pacientů Domácího hospice Vysočina 2015-2019

Více sester, rozšiřuje se nabídka půjčovny pomůcek

Hospic loni posílil tým o dvě zdravotní sestry, aktuálně jich má osm na hlavní pracovní poměr a stejný počet na částečný úvazek. Od února rozšiřuje také nabídku půjčovny zdravotnických pomůcek v Novém Městě. Tým hospice se dále připravuje formou vzdělávání na poskytování dětské domácí paliativy. Garantem této oblasti je Ivana Ryglová, ředitelka Dětského centra v Jihlavě a spolupracovnice hospice.

Domácí hospic Vysočina o.p.s. je registrovaným zdravotnickým zařízením, které se zaměřuje především na poskytování péče o nevyléčitelné nemocné a umírající pacienty v domácím prostředí. Zároveň poskytuje odbornou podporu jejich rodinám v průběhu péče i po úmrtí. V jeho týmu jsou lékaři, zdravotní sestry, sociální pracovníci, pečovatelé, psychologové a kaplanka.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto www.hospic-cercany.cz

Štítky hospic, péče, úmrtí, Kraj Vysočina, pacient, Žďár nad Sázavou, Petr Hladík, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V našem kraji roste zájem o služby Domácího hospice Vysočina | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.