Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Uherskohradišťská nemocnice hospitalizovala pacienta z Kroměříže s podezřením na koronavirus

Podezření na koronavirus už se objevilo na Moravě. Do Kroměřížské nemocnice přišel muž, který se 9. ledna vrátil jako turista z Číny. Lékaři ho ihned transportovali na infekční oddělení do Uherského Hradiště, kde budou testovat vzorky. Výsledky by měly být do několika hodin.

Kroměřížská nemocnice zaznamenala první případ podezření na koronavirus. Pacientem je muž, který se před dvěma týdny vrátil z Číny, kde byl jako turista. Muž se obrátil na plicní ambulanci v Kroměříži poté, co na sobě delší dobu pozoroval příznaky chřipky. 

„Naši zdravotníci ihned zareagovali, udělali nezbytná opatření, vybavili se ochrannými pomůckami, pacientovi dali roušku, dali ho do izolace a informovali hygieniky,“ potvrdil České televizi mluvčí Kroměřížské nemocnice Egon Havrlant

Zdravotníci teď budou muže transportovat na infekční oddělení do Uherského Hradiště, kde bude hospitalizován, a kde mu budou odebrány vzorky krve. Ty pak poputují do specializované laboratoře. 

„Vzorky se odešlou na specializovanou laboratoř, kde by měla být případná nákaza být potvrzena nebo vyloučena,“ řekl ČT Havrlant. 

Případ podle potvrdila i mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Vzorky krve podle ní míří do Národní referenční laboratoře a výsledky budou známé do několika hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Čína, Kroměříž, karanténa, infekční, COVID-19, Uherskohradišťská nemocnice, Kroměřížská nemocnice a.s., Uherské Hradiště, Morava, Česká televize, laboratoř, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uherskohradišťská nemocnice hospitalizovala pacienta z Kroměříže s podezřením na koronavirus | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.