Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zemřel bývalý poslanec ODA Čestmír Hofhanzl. Lidé se s ním naposledy rozloučí v pátek

Zemřel bývalý poslanec Občanské demokratické aliance (ODA) a kandidát do Senátu Čestmír Hofhanzl. Informaci deníku E15 potvrdil dnes Martin Kodys, starosta obce Třeštice, kde bývalý poslanec od roku 1997 žil. Hofhanzl zemřel v neděli, bylo mu 78 let. Pohřeb bude mít v pátek v Telči v kostele svaté Anny.

Hofhanzl byl poslancem v 90. letech, už v roce 1990 byl zvolen do České národní rady. Uspěl i v následných volbách, členem Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky byl až do roku 1998. V roce 1993 ho sněmovna při prvním hlasování o imunitě nevydala k trestnímu stíhání pro pomluvu, které se údajně dopustil v roce 1990.

S ODA se Hofhanzl v roce 1998 názorově rozešel a stal se členem nově vzniklé Strany konzervativní smlouvy, za kterou v roce 2000 neúspěšně kandidoval do Senátu.

Hofhanzl se narodil 9. října 1941 v jihočeských Borovanech. Studoval českobudějovickou Vysokou školu zemědělskou i Univerzitu Karlovu v Praze. Od roku 1983 pracoval v biochemické laboratoři v Jihlavě. V roce 1989 patřil mezi zakladatele jihlavského Občanského fóra. V Třeštici si pořídil starý mlýn. „Měl ho opravdu rád, udělal na něm hodně práce," řekl starosta Martin Kodys.

Poslední rozloučení s Čestmírem Hofhanzlem bude v pátek v 15:00, zádušní mše se bude konat 20. ledna.

Autoři | Foto pametnaroda.cz

Štítky parlament, ODA, úmrtí, Čestmír Hofhanzl, Občanská demokratická aliance, Senát Parlamentu ČR, Telč, Třeštice, Poslanecká sněmovna ČR, E15, Česká národní rada, Česko, Strana konzervativní smlouvy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel bývalý poslanec ODA Čestmír Hofhanzl. Lidé se s ním naposledy rozloučí v pátek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.