Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Šacberk má 45 centimetrů sněhu. Ve čtvrtek asi zahájí sezonu

Máme tu jednu dobrou zprávu pro všechny, kteří se těší na zimní lyžování. Sjezdovka na Šacberku nedaleko Jihlavy zítra s největší pravděpodobností zahájí sezonu.

„Na sjezdovce 45 cm sněhu a všude bílo jako v pohádce. Včera jsme rozhrnuli sníh, dnes ještě dosněžujeme. Pokud vše půjde dle plánu, tak zítra zahajujeme zimní sezónu,“ sdělili dnes provozovatelé Skiareálu Šacberk na svém facebookovém profilu.

Technický sníh už je vidět také na sjezdovkách na Žďársku, například na novoměstském Harusově kopci, na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí nebo v Novém Jimramově. Jejich správci ještě o možném zahájení lyžařské sezony nerozhodli.

Výrobu technického sněhu v posledních dnech zahájila také společnost Lyžařský areál Čeřínek, která si sjezdovku na vrchu Čeřínek pronajala od Sportovního klubu Jihlava. Minulou zimu se tam vleky kvůli chybějícímu nájemci nerozjely.

Vloni se první sjezdovky na Vysočině otevřely v polovině prosince, lyžovalo se do druhé poloviny března. V provozu bylo i 14 sjezdovek, lyžovat se dalo také na svazích závislých zčásti na přírodním sněhu. Správci sjezdovek pak vesměs uváděli, že na minulé zimě neprodělali.

Ohodnoť článek

Foto Skiareál Šacberk / Facebook

Štítky lyžování, zima, sníh, provoz, sjezdovka, Šacberk, Kraj Vysočina, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Nový Jimramov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Šacberk má 45 centimetrů sněhu. Ve čtvrtek asi zahájí sezonu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.