Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tržby e-shopů letos stoupnou na 161 miliard

Češi letos v internetových obchodech utratí podle firmy Shoptet 161 miliard korun, což je o 16 procent více než loni. Prodej módního zboží letos stoupl o čtvrtinu, vyplývá z údajů Shoptetu, který spravuje kolem 20 tisíc českých e-shopů.

„Sledujeme, že některé zboží se v letošním roce prodává víc než loni. I ve srovnání se zbytkem trhu. Takovým případem je třeba oblečení a obecně móda. Zaznamenali jsme meziroční nárůst o 24 procent. Že bychom ale oproti tomu sledovali u některého jiného druhu zboží propad, to se nestalo," uvedl výkonný ředitel Shoptetu Miroslav Uďan.

Firmy sídlící v hlavním městě prodají 70 procent veškerého zboží českých e-shopů. V on-line nakupování vítězí ženy nad muži v poměru 6:4. Například elektroniku ale kupují z 65 procent muži, a to nejen před Vánoci, ale celoročně.

Konec roku je nejsilnější 

Nejsilnějším obdobím je závěr roku, kdy podle Asociace pro elektronickou komerci Češi letos utratí kolem 50 miliard korun. V některých dnech tržby obchodníků překročí jednu miliardu korun.

Ačkoliv Vánoce si, co se množství prodaného zboží týče, drží jasné prvenství, v posledních letech stoupají prodeje i v jiných obdobích roku. „Na rozdíl od předvánočního nakupovacího šílenství, které je plošné, záleží v ostatních ročních obdobích na typu svátku a segmentu zboží. Například v lednu stoupají prodeje všeho, co souvisí s hubnutím, elektronika se hodně prodává před časem dovolených. Květinám vzrostou tržby až na šestinásobek okolo Valentýna," dodal Uďan.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky internet, trh, eshop, tržba, internetový obchod, Shoptet, Vánoce, Den svatého Valentýna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tržby e-shopů letos stoupnou na 161 miliard | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.