Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoce v Jihlavě: Letošní stromeček na Masarykově náměstí bude osvětlen novými vločkami

Jihlavská radnice dlouze přemýšlela, jak sehnat vánoční strom šetrně s ohledem na kůrovcovou kalamitu. Řešení se nakonec našlo - v září nabídnul soukromník z Těmic u Kamenice městu strom s povolením ke kácení. Po prvním pohledu na strom město na nabídku kývlo.

„Strom vybírá odbor životního prostředí jihlavského magistrátu a většinou se vybere takový, který má povolení ke kácení a splňuje minimální estetické požadavky – je pevný, rovnoměrný a velký na to, aby se dal dobře odříznout a dopravit,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí jihlavského magistrátu Katarína Ruschková.

Doprava stromu na Masarykovo náměstí vyjde na 98 tisíc korun, přičemž doprava a její zajištění tvoří více než polovinu nákladů.

„Vánoční strom z Těmic u Kamenice bude zdobit Masarykovo náměstí při adventní akci Jihlava k Vánocům. Bude ozdoben novým osvětlením, které má být ve tvaru vloček. Celková cena za nové osvětlení stromu, doplněné o nová světla na jarmareční stánky, vyjde na 200 tisíc korun,“ vyčíslila závěrem Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.


Kluziště se na Masarykově náměstí otevře na první adventní neděli. Bruslit se bude do Hromnic

Tato zpráva určitě potěší malé i velké. O letošních Vánocích se bude v Jihlavě kolem Mariánského sloupu bruslit. V těchto dnech finišuje stavba kruhového kluziště. To se zájemcům poprvé otevře na první adventní neděli.

 

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, strom, Masarykovo náměstí, advent, Jihlava, Kamenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce v Jihlavě: Letošní stromeček na Masarykově náměstí bude osvětlen novými vločkami | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.