Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Politická korida: Je správné, aby prodloužení linky č. 6 vedlo přes Benešovu ulici?

Před několika týdny vzbudila velkou odezvu anketa, která se dotazovala na návrh prodloužení linky č. 6 městské hromadné dopravy. Autobusy této linky, které vyjíždějí z městského vlakového nádraží a v současnosti končí na Masarykově náměstí, často zejí prázdnotou. Jedním z návrhů na zvýšení využitelnosti bylo prodloužení trasy přes Benešovu ulici, nemocnici, sídliště Dolina až na konečnou na Starých Horách. Tuto podobu návrhu kladně hodnotilo 79 % našich čtenářů. Jaký názor mají jihlavští zastupitelé?

Redakční dotaz:

Problematika MHD byla součástí volebního programu všech stran v posledních volbách v roce 2014. Jaký je Váš názor na navrhované prodloužení dosud nepříliš využívané autobusové linky č. 6, a to přes Benešovu ulici, nemocnici, sídliště Dolina až na konečnou ve Starých Horách? Stala by se tato linka pro jihlavské cestující atraktivní a využívanou? Bude případně technicky obtížné toto prodloužení provést?

Reakce zastupitelů Jihlavy

Jaroslav Vymazal (ODS)

Neodpověděl na dotaz redakce.

 

Vratislav Výborný (ČSSD)

Neodpověděl na dotaz redakce.

 

Radek Popelka (ANO 2011)

Linka č. 6 se stala smutným symbolem pokusu o vybudování nového dopravního terminálu v prostoru u městského nádraží. Tato investice v hodnotě cca 34 mil. Kč dosud marně čeká na své dobudování a následné využití. Pokus o „oživení“ linky č. 6 jihlavské MHD je jen další ukázkou nekoncepčnosti řízení města. Už jenom fakt, že někdo navrhuje zprůjezdnit jedinou funkční pěší zónu v centru města, považuji za zarážející. Koncept MHD v Jihlavě je zastaralý a zaslouží si kompletní modernizaci. Vytrhávání jednotlivostí a vytváření pseudoproblémů viz. bus pruhy nic neřeší a rozhodně nemá moji podporu. Rád bych Vás také upozornil na článek "Dopravní průzkum MHD: hromada nedomyšlených nápadů", který je zveřejněn na našich stránkách www.jihlava.anobudelip.cz.

 

Marek Hovorka (TOP 09)

Neodpověděl na dotaz redakce.

 

Jaromír Kalina (KDU-ČSL)

Neodpověděl na dotaz redakce.

 

Pavel Šlechtický

Souhlasím s vedením autobusové linky č. 6 k nemocnici a poliklinice kam směřuje řada cestujících, ale v žádném případě ne přes Benešovu ulici, která by měla i nadále zůstat pěší zonou.

 

Milan Kolář (Forum Jihlava):

Nerad bych se vyjadřoval k problémům dopravy.

Štítky městská hromadná doprava, nemocnice, Dolyna, Stará hora, Jihlava, Jaroslav Vymazal, Vratislav Výborný, ODS, Radek Popelka, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Politická korida: Je správné, aby prodloužení linky č. 6 vedlo přes Benešovu ulici? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.