Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

U domu náměstkyně Jihlavy Jany Mayerové někdo poničil vodárnu. Důvodem může být jihlavský „zimák"

U domu náměstkyně primátora Jihlavy Jany Mayerové (ANO) někdo poničil vodárnu, způsobil škodu zhruba za 50 tisíc korun. Manžel náměstkyně Daniel Mayer je členem jihlavské městské rady za ANO. Manželé si podle dnešní tiskové zprávy z radnice poničení zařízení na čerpání vody vysvětlují jako útok vyvolaný jejich názory na rekonstrukci Horáckého zimního stadionu. Záležitost vyšetřuje policie, řekla její mluvčí Jana Kroutilová.

„Oznámení jsme přijali. Zahájili jsme úkony pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ řekla Kroutilová.

Do betonového objektu vodárny u domu Mayerových podle tiskové zprávy někdo vniknul hrubou silou. Zničil čerpadlo, rozvody a poškodil elektroinstalace.  Majitelé nechali udělat rozbor vody, aby zjistili rozsah jejího znečištění.  Není to prý první útok. V minulých týdnech u domu někdo třikrát rozbil okna na jednom z objektů a světlo před domem, uvedla radnice. Manželé Mayerovi byli podle tiskové zprávy také terčem výpadů a výhrůžek ze strany obvykle anonymních hokejových fanoušků.

„Chci věřit a doufám, že pachatelem nebyl fanoušek Dukly. Je to podlé, ničemu to nepomůže,“ uvedl ve zprávě jednatel HC Dukla Jihlava Bedřich Ščerban. Fanoušky hokeje vyzval, aby snahy o rekonstrukci stadionu podporovali slušně a férově.

Důvodem pro útoky může být podle radnice dlouhodobý finanční plán Jihlavy, jehož vytvoření Mayer vede. Z něj prý vyplývá, že na nový stadion nemá město dost peněz. Stál by stovky milionů korun. O potřebě zásadních investic do zchátralého sportoviště, kde sídlí legendární hokejový klub Dukla, se na radnici vedou debaty už dlouho. Naposled město dalo zpracovat několik možných variant řešení, výslednou by zastupitelé města měli vybírat letos na jaře.

Manželé Mayerovi jsou ve vedení Jihlavy od loňského listopadu, kdy hnutí ANO obsadilo místa po odvolaných radních ODS a Fora Jihlava. Radniční koalici tvoří ANO s ČSSD a lidovci.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky dům, Jihlava, Jana Nagyová, vodárna, ANO 2011, Daniel Mayer, radnice, Bedřich Ščerban, ČSSD, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U domu náměstkyně Jihlavy Jany Mayerové někdo poničil vodárnu. Důvodem může být jihlavský „zimák" | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.