Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Petr Pavel dominoval i v Kraji Vysočina, získal zde přes 58 procent. Zvítězil i ve všech okresech kraje

Ve druhém kole prezidentské volby jednoznačně zvítězil Petr Pavel, získal 57,4 % hlasů. Úspěšný byl ve většině krajů, Vysočinu nevyjímaje. Vyhrál i ve všech pěti okresech kraje.

V Kraji Vysočina volilo 73,6 %, tedy o jeden procentní bod více než v prvním kole prezidentské volby. Petr Pavel zde nad Andrejem Babišem zvítězil se ziskem 57,4 %. Na Jihlavsku bylo Pavlovo vítězství ještě výraznějí, získal 59,6 %. Přímo v krajském městě si vysloužil důvěru 61,3 % voličů. 

V prvním kole voleb před dvěma týdny hlasovalo na Vysočině 72,54 procenta voličů. Babišovi dali 35,5 procenta hlasů, pro Pavla hlasovalo 31,46 procenta voličů.

Novým prezidentem České republiky se stal Petr Pavel. Rozhodlo o tom druhé kolo voleb, ve kterém přesvědčivě porazil expremiéra Andreje Babiše. Platilo to i ve všech okresech Kraje Vysočina. Jste s tímto výsledkem spokojeni?

Na Třebíčsku nový prezident získal 53,7 %, na Havlíčkobrodsku pak 55,6 %. Pelhřimovsko Pavel ovládl s 57,6 %, Žďársko opanoval s 60,1 %.

Ohodnoť článek

Foto redakce Drbny

Štítky Petr Pavel, prezident, Kraj Vysočina, výsledky, volby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pavel dominoval i v Kraji Vysočina, získal zde přes 58 procent. Zvítězil i ve všech okresech kraje | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.