Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jihlava se propadá a není pro mladé. Kdo přinese změnu?

PR článek

O tom, kdo bude stát v čele Jihlavy další volební období, rozhodnou voliči už tento pátek a sobotu 23. a 24. září. Starostové a nezávislí kandidáti vsadili na mladý tým s čistým štítem a zkušenostmi a slibují opravdovou změnu na radnici.

Čistota, pořádek a bezpečnost ve městě patří mezi zásadní priority k řešení pro kandidáta na primátora Radka Hoška, úspěšného manažera, majitele rodinné firmy a předsedu osadního výboru ve Zborné, kterého do veřejného života přivedl boj proti klientelismu.

„Pokud se stanu primátorem, vyčlením si také vždy minimálně jeden celý den za dva týdny na potkávání se s obyvateli města v terénu. Včetně příměstských částí, na ty se zapomíná,“ říká ke své vizi řízení města pětačtyřicetiletý Hošek. Dát důraz chce dát na otevřenou komunikaci s obyvateli, která u současného vedení radnice chybí.

„K tomu je potřeba lidi zatáhnout více do dění – zavedeme proto například participativní rozpočty pro jednotlivé městské části nebo na web umístíme rozklikávací rozpočet města do posledního halíře, aby lidé politikům a úředníkům konečně viděli pod ruce,“ doplňuje.

Jihlava se propadá

Krajské město trápí řada problémů. Propadá se v Indexu kvality života a ubývá mu obyvatel, za poslední rok více než tisícovka. „Jihlava prostě není pro mladý. Je tady nuda a mladí lidé nemají důvod v tomhle městě zůstávat,“ shodují se Denisa Bláhová, Anna Zelená a Vojtěch Šoula ve videu, které společně publikovali na Instagramu.

A právě od zapojení mladých kandidátů si Hošek slibuje nový pohled. „Jsme jediné uskupení, které se rozhodlo dát mladé lidi do 25 let na přední volitelná místa kandidátky. Vedle řady starších a zkušených kolegů tak Jihlavě do zastupitelstva plánujeme přivést zástupce nejmladší generace, kteří mají na svět trochu jiný pohled a zároveň umí přesně formulovat, co je potřeba udělat k tomu, aby mladí z Jihlavy neutíkali a po škole se sem rádi vraceli,“ představuje Radek Hošek, kterého na druhém místě doplňuje třiatřicetiletá advokátka a učitelka z gymnázia Miroslava Zápotočná (rozhovor s ní najdete tady).

„To jsou od politiků pořád samé řeči a sliby, ale žádné hmatatelné výsledky vidět nejsou. My lidem představujeme ambiciózní, ale realistický program, který jsme schopni splnit. Nešli jsme si do politiky nahrabat a pokud nenajdeme partnery pro jeho prosazení, klidně půjdeme do opozice,“ zdůrazňuje Hošek.

„Jihlaváci se Třebíči vždycky posmívali. Teď tam ale otevřeli nově zrekonstruované náměstí a pokud všechno půjde podle plánu, za necelé tři roky tam bude stát i nový zimák. O tom se nám v Jihlavě může jen zdát, přitom zrovna tyhle dvě věci se u nás slibují už roky. Chce to odvahu, která Starostům rozhodně nechybí,“ dodává.

Starostové a nezávislí kandidáti se ve svém obsáhlém programu kromě čistoty, bezpečnosti, transparence a otevřenosti zaměřují také na vyšší podporu spolků i amatérských sportovců, energetickou soběstačnost města, vysazování stromů a rostlin, moderní město a školství nebo například dostupné bydlení.

„Jsem přesvědčený, že se nám podařil poskládat odborně i lidsky nejpestřejší tým ze všech. S čistým štítem, obrovským nadšením, odhodláním i zkušenostmi k tomu, abychom Jihlavu konečně posunuli na úroveň krajského města, za které se nebudeme muset stydět a kde se všem bude měřit stejným metrem. Přijďte k volbám a zvolte opravdovou změnu pro Jihlavu, udělejte velký křížek u názvu kandidátky číslo 9. Uvidíte, že vás nezklameme,“ uzavírá Radek Hošek.

První desítka Starostů a nezávislých kandidátů pro komunální volby v Jihlavě.

Objednatel: Starostové a nezávislí. Zhotovitel: Starostové a nezávislí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky STAN, volby, komunální, Jihlava, Radek Hošek, Starostové a nezávislí, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava se propadá a není pro mladé. Kdo přinese změnu? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.