Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hnutí ANO na Vysočině povede poslanec Martin Kukla. Vystřídal Moniku Obornou

Poslanec a bývalý náměstek hejtmana Vysočiny Martin Kukla se stal novým krajským předsedou hnutí ANO. Ve funkci tak vystřídal poslankyni Moniku Obornou. Podle informací od manažera hnutí Jaroslava Hedvičáka, prvním místopředsedou hnutí se stal Jiří Pokorný, který je také současným jihlavským zastupitelem.

Martin Kukla
Devětatřicetiletý český politik a zkušební inženýr, od října 2021 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, od roku 2016 zastupitel Kraje Vysočina, v letech 2018 až 2020 byl též náměstek hejtmana), od roku 2019 člen předsednictva hnutí ANO.

Pochází z Počátek na Pelhřimovsku, kde dnes také bydlí.  Jedenáct let pracoval na odborné pozici ve společnosti Bosch Diesel Jihlava, kam se v listopadu 2020 vrátil. Martin Kukla je ženatý, má dva syny. 

„Nové krajské vedení hnutí ANO 2011 má silný mandát. Jeho členové zastupují všechny kouty Vysočiny. Máme zkušenosti z komunální politiky, kraje i Sněmovny. Chceme je využít, naslouchat lidem a řešit jejich starosti. Před námi je velká výzva – nadcházející komunální volby. Samozřejmě, že je chceme vyhrát, ale bude to především o lidech, a já osobně věřím, že se nám podaří dát dohromady pracovité a silné týmy. Třeba hledáme právě vás,“ uvedl Martin Kukla.

Další tři místopředsedové 

První místopředseda Jiří Novotný ve funkci vystřídal Josefa Kotta. Předsednictvo je volené na dva roky. Místopředsedy se stali také Radek Zlesák ze Žďáru nad Sázavou, Pavel Franěk z Třebíče a Vladimír Slávka z Havlíčkova Brodu.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ANO 2011 | Zdroj ČTK

Štítky Martin Kukla, Monika Oborná, ANO, Vysočina, ANO 2011, Kraj Vysočina, Jiří Pokorný, Poslanecká sněmovna ČR, Robert Bosch GmbH, okres Pelhřimov, Počátky, Jiří Novotný, Josef Kott

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hnutí ANO na Vysočině povede poslanec Martin Kukla. Vystřídal Moniku Obornou | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.