Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Je to předvolební nesmysl, říká mluvčí Agrofertu. Spolek Milion chvilek zvažuje žalobu

Dnes brzy ráno proběhl v Praze, Jihlavě a dalších českých městech protest, při kterém dobrovolníci ze spolku Milion chvilek omotali desítky objektů žlutou exekuční páskou s nápisem Zabaveno Ano-fertem! Spolek akcí upozorňuje na „prorůstání konglomerátu ANO/Agrofert naším státem“. Mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka svým vyjádřením pro Pražskou Drbnu pobouřil spolek Milion chvilek, jehož zástupci zvažují podání žaloby.

„Spolek na transparentech na demonstraci požadoval smrt premiéra“

Mluvčí Agrofertu označil čin spolku za absurdní. „Chcete po mně, abych komentoval předvolební nesmysly. Jsme soukromá firma, podnikáme podle platných zákonů a nejsme politickým subjektem. Odmítáme, že bychom cokoli ve veřejném prostoru zabavili,“ uvedl dnes ráno pro Pražskou Drbnu mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

„Není to tak dávno, co tenhle spolek na transparentech na demonstraci požadoval smrt premiéra a vyvlastnění soukromého majetku. Nezlobte se, jakékoli kroky tohoto spolku si opravdu komentář nezaslouží,“ řekl Hanzelka.

Toto Hanzelkovo vyjádření nenechalo klidné zástupce Milionu chvilek. „Pan Hanzelka bezoztyšně lže, což má společné se svým šéfem, premiérem Babišem,“ napsala v mailu do redakce Pražské Drbny mluvčí spolku Hana Strašáková. „Milion chvilek, z.s., jeho členové, mluvčí ani vystupující na našich akcích nikdy nepožadovali ničí smrt ani vyvlastnění majetku. Vždy jsme kladli důraz na dialog. Kvůli takto závažné pomluvě zvažujeme právní kroky,“ dodala.

Dnes ráno se nejen lidé v Praze probudili do města, kde jsou desítky objektů omotány žlutou exekuční páskou s nápisem Zabaveno Ano-fertem! Za happeningem stojí Spolek Milion chvilek, který akcí upozorňuje na „prorůstání konglomerátu ANO/Agrofert...

„Jen ať se podívají na televizní záznamy ze svých demonstrací“

„Přijde mi fascinující, že tiskový mluvčí Agrofertu, firmy reálně stále ovládané premiérem, se opovažuje na naši naléhavou kritiku střetu zájmů Andreje Babiše reagovat lhaním a pomluvami. Dopady premiérova střetu zájmů na fungování státní správy jsou přitom do očí bijícím problémem, který ohrožuje fungování českého státu. A jako takový by neměl být brán na lehkou váhu nebo bagatelizován. O což se pan Hanzelka svými pomluvami snaží,“ uvedla v mailu Strašáková.

Mluvčí Agrofertu, kterého redakce o zvažované žalobě informovala, si nicméně stojí za svým tvrzením. „Jen ať se podívají na televizní záznamy ze svých demonstrací a přesvědčí se, že nelžu,“ hájí se Hanzelka. „Na demonstraci 16. listopadu 2019 byly k vidění dva transparenty. Jeden byl s nápisem „Odstup, nebo zemři!“ a druhý byl „Vyvlastnit Agrofert!“,“ vysvětlil Hanzelka. „Netvrdím, že to byly jejich transparenty, ale bylo to na jimi organizované demonstraci,“ uzavřel mluvčí Agrofertu.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky protest, žluté pásky, politika, Milion Chvilek, Jihlava, Agrofert, Karel Hanzelka, žaloba, demonstrace, Drbna.cz, ANO 2011, smrt, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to předvolební nesmysl, říká mluvčí Agrofertu. Spolek Milion chvilek zvažuje žalobu | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.