Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Rekonstrukce stravovacího zařízení v jihlavské nemocnici za více než 300 milionů

Již více než rok probíhají a ještě rok probíhat budou. Řeč je o rekonstrukčních pracích na gastroprovozu v jihlavské nemocnici. Náklady se i s daní vyšplhají na více než 300 milionů korun, což vyvolalo údiv veřejnosti. Na problematiku jsme se zaměřili v rubrice Politická korida, která se dotazovala zastupitelů Kraje Vysočina, který jihlavskou nemocnici zřizuje.

Redakční dotaz: Nakolik jste s touto investiční akcí seznámen(a) a jak její předpokládané náklady hodnotíte? Existuje prostor pro to, aby se v tomto případě ušetřilo?

Martin Kukla (ANO) 

Jedná se o největší nemocniční gastro provoz v Kraji Vysočina, předpokládaná projekční cena byla 317, 5 mil. Kč. Cenu se podařilo stlačit díky veřejné zakázce, přišlo 6 nabídek v rozmezí 293 až 360 mil Kč. Rekonstrukce probíhá za provozu a počítá s rozšířením provozu, kde bude zásobovat nově stavěný domov pro seniory, který se právě staví. Jsem rád, že jsem obě zakázky podepsal a započal mnoho investičních akcí. Mám pochyby, že s mým odchodem z kraje usilovná investiční činnost usne.

Pavel Knežik (Piráti) 

Jedná se o celkovou rekonstrukci stravovacího provozu včetně energocentra v Nemocnici Jihlava. V projektu se počítá s rekonstrukcí a stavebními úpravami ve všech podlažích, kromě výměny gastro technologie dojde i k rekonstrukci výtahů, vzduchotechniky, vytápění, kanalizace, elektrotechniky až po výměnu transformátorů a dalším úpravám. Celková cena projektu dle nás rozsahu realizace odpovídá, její finální podoba je výsledkem veřejné soutěže, kde se bohužel nepodařilo najít levnějšího dodavatele.


Poznámka: Odpovědi byly seřazeny chronologicky od nejdřívější po nejpozdější. Další oslovení krajští zastupitelé Martina Bártová (ODS + STO), Vladimír Malý (ČSSD), Jan Tourek (KDU-ČSL), Karel Dvořák (KSČM) a Zdeněk Tůma (STAN + SNK EP) na dotaz redakce neodpověděli. 

V jihlavské nemocnici se opravuje srdce kuchyně. Počet obědů je teď na polovině

V jihlavské nemocnici se již od prosince 2019 opravuje zázemí pro kuchaře. To nyní prochází zásadní proměnou. Opravy by měly skončit zhruba za rok. Kuchaři budou nejenom nově nejenom schopni vařit více jídel, ale nabídnou i větší komfort ve výběru.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky politická korida, Nemocnice Jihlava, investice, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Martin Kukla, ANO 2011, Martina Barta, Zdeněk Tůma, Vladimír Malý, ČSSD, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Rekonstrukce stravovacího zařízení v jihlavské nemocnici za více než 300 milionů | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.