Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Je zpřísnění pro užívání invalidních parkovacích míst v Jihlavě správným krokem?

Poměrně třaskavá diskuze doprovodila článek z poloviny června o tom, že na parkovacích místech pro zdravotně postižené v Jihlavě budou moci parkovat zejména osoby, které pro svůj pohyb musejí používat invalidní vozík. Otázku, zda toto zpřísnění je dobrým krokem, jsme oslovili i jihlavské zastupitele.

Více o problematicky v tomto článku.

Redakční dotaz: 

Je toto zpřísnění dobrým krokem? Co si od něj slibujete?

Martin Hyský (ČSSD) 

Nové podmínky, které schválila rada města na minulé schůzi reagují na zkušenosti plynoucí z aplikace předpisu platného v posledních sedmi letech. Dle argumentace odboru dopravy se ukázalo, že stávající praxe má nedostatky, zejména co se týká její široké aplikace. Čas ukáže, zda nová úprava je správnou cestou nebo bude třeba předpis upravit. Vítám, že nejpotřebnější již nebudou muset platit poplatek za zřízení vyhrazeného parkování.


Odpovědi byly seřazeny chronologicky od nejdřívější po nejpozdější. Další oslovení městští zastupitelé Jaroslav Vymazal (ODS), Josef Kodet (KDU-ČSL), Radek Kourek (ANO), Vít Zeman (ŽiJ!), Miroslav Tomanec (Fórum), Tomáš Havlík (SPD) a Božena Kremláčková (KSČM) na dotaz redakce neodpověděli.  

Ohodnoť článek

Foto jvpress.cz

Štítky politická korida, Jihlava, parkování, invalidé, Martin Hyský, ČSSD, Jaroslav Vymazal, ODS, KDU-ČSL, Božena Kremláčková, ANO 2011, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Je zpřísnění pro užívání invalidních parkovacích míst v Jihlavě správným krokem? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.