Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Překvapení na zasedání zastupitelstva. Velké Meziříčí má nového starostu

Radnice ve Velkém Meziříčí na Žďársku má nově zvolené vedení. Místo sociálního demokrata Josefa Komínka je starostou osmadvacetiletý nestraník Alexandros Kaminaras zvolený na kandidátce Společně VM. Místostarostou se stal dosavadní radní František Smažil z hnutí ANO, vystřídal Jiřinu Jurdovou z Meziříčského fóra. Změnu schválili zastupitelé města na úterním zasedání 13 hlasy.

Ve Velkém Meziříčí se zhruba 11 500 obyvateli má městské zastupitelstvo 23 členů. Po hlasování o změně vedení nový starosta včerejší zasedání ukončil. Většina bodů v jeho programu nebyla projednaná. Další jednání zastupitelstva bude 17. března.

Návrh na odvolání rady města včetně starosty a místostarostky a na zvolení nového vedení přednesl Tomáš Rapušák (Meziříčské fórum). „Důvodem je ztráta důvěry v rozhodování dosavadní rady a vedení města," řekl Tomáš Rapušák.

„Oznámeno dopředu nám to nikomu nebylo. Něco jsme tušili, ale nebyli jsme o tom informováni," řekl Josef Komínek po volbě. Podle něj koalici rozbili tři koaliční zastupitelé.

Komínek v roce 2017 nahradil Necida

Velkomeziříčskou radnici do úterý 25. února vedla koalice ČSSD, Meziříčského fóra, lidovců a hnutí ANO. V nově zvolené městské radě má kromě kandidátky Společně VM zastoupení ANO a To pravé Meziříčí. Radním se stal i Tomáš Rapušák za Meziříčské fórum.

Josef Komínek byl starostou Velkého Meziříčí od října 2017, do čela radnice tehdy postoupil z funkce místostarosty. Změnu ve vedení radnice tehdy vyvolalo odstoupení starosty Radovana Necida (člen ODS zvolen za To pravé Meziříčí) kvůli nečekané výměně pěti ze sedmi radních. Předtím se zastupitelé města měsíce přeli o výsledky architektonické soutěže k úpravám historického centra, kvůli nimž se ve městě také konalo místní referendum.

Autoři | Foto spolecnevm.cz

Štítky správa, Velké Meziříčí, starosta, odvolání, radnice, vedení, zastupitelstvo, ANO 2011, okres Žďár nad Sázavou, Radovan Necid, ČSSD, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Překvapení na zasedání zastupitelstva. Velké Meziříčí má nového starostu | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.