Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O nadcházejícím adventním víkendu si běžte zamlsat nebo si zahrajte volejbal

Pracovní týden uběhl, a za dveřmi máme opět další víkend. Tento bude o něco významnější, protože bude první adventní. Zase jsme pro vás vybrali několik zajímavých akcí, které by vám neměly uniknout. Nabídka je bohatá, tak si jistě vyberete.

Na mladé písničkáře do Havlíčkova Brodu

Havlíčkobrodská Krajská knihovna Vysočiny vás zve na unikátní koncertní vystoupení dvou mladých písničkářů Michala Horáka a Petry Göbelové. Oba jsou vítězi mnoha pěveckých soutěží, Petra Göbelová byla předskokankou Tomáši Klusovi, Michal Horák předskokanem skupiny Chinaski. Jejich společné vystoupení začíná v brodské knihovně tento pátek v 19 hodin, za vstupenku zaplatíte 80 korun.

V Jihlavě bude celý víkend vonět čokoláda

Určitě velmi lákavou nabídkou je Čokoládový festival, který se koná od pátku až do neděle v jihlavském DKO. Kromě degustace čokoládových dobrot, prodeje čokolády  nebo třeba ukázek nečokoládových vytříbených lahůdek se můžete těšit i na doprovodný program a řadu hostů – v pátek budou k vidění ukázky karate a zatančí Street Busters, v sobotu pak břišní a orientální tance. I v neděli se kromě mlsání bude sportovat – vystoupí Škola bojových umění Rojin-Lijang nebo třeba rokenrolový klub Elvis Jihlava. V pátek je start ve 14 hodin, v sobotu a v neděli v deset hodin. Na festival je vstupné 50 korun pro dospělé, 30 korun pro seniory a studenty. Děti do 6 let mají vstup zdarma.

Horácké divadlo v pátek a v sobotu

Co v pátek a v sobotu nabízí Horácké divadlo? V pátek se na Velké scéně hrají Zvonokosy, od 19 hodin. Na Malé scéně v sobotu bude na programu hra americké dramatičky Pauly Vogel s názvem Nejstarší řemeslo, začátek je v 19.30.

Listopadové struny v Křižánkách na Žďársku

V Křižánkách na Žďársku, v Hostinci za Řekou, v sobotu pořádají multižánrový festival Listopadové struny, a to již popáté. Na akci vystoupí třeba Rollák, Memory band, kníže Bredy a mnoho dalších. První píseň uslyšíte v 18 hodin, vstupenka vás vyjde na 100 korun.

Protáhnout se můžete na volejbalu v Jihlavě

Na Mikulášský volejbalový turnaj zve tuto sobotu Hala SK Jihlava. Turnaj pro smíšená amatérská družstva začíná o půl deváté, startovné činí 900 korun za družstvo. Přihlásit se na turnaj bylo možné do 15. listopadu.

Hybšův orchestr s Jitkou Zelenkovou v Třebíči

Rok 2015 je rokem významných výročí spojených s Václavem Hybšem a jeho orchestrem. Dirigent a světově uznávaný aranžér letos oslaví 80 let. Zároveň slaví 55. výročí i jeho orchestr. Při této příležitosti se v třebíčské Pasáži v sobotu odehraje Vánoční koncert 2015 orchestru Václava Hybše. Hlav­ním hostem turné bude také oslavenec, respektive oslavenkyně – zpě­vačka Jitka Zelenková, svými hity zde oslaví 65. narozeniny. Dalšími hosty budou jako každoročně čtyři mladí a talentovaní zpěváci, kteří dostanou příležitost vystoupit s orchestrem na vánočním turné po celé republice. Vstupenky vyjdou na 190 nebo 240 korun.

Výstava Narodil se Ježíšek v jihlavském muzeu

Nesmíme zapomenout ani na příznivce výstav. Dneškem byla zahájena výstava s vánoční tematikou Narodil se Ježíšek. K vidění je v jihlavském Muzeu Vysočiny až do 10. ledna. Otevřeno mají každý den kromě pondělí od 9 do 17 hodin s polední pauzou od 12 do 12.30.

Slavnostní rozsvěcení vánočních stromků na Vysočině

Kulturní tipy na nadcházející víkend završíme několika pozvánkami na rozsvěcení vánočních stromků na různých místech Vysočiny. Bývá zvykem, že se stromečky rozzáří na adventní neděli. Není tomu tak všude, výjimku tvoří tento rok například Kostelec na Jihlavsku, kde se slavnostní rozsvícení koná již v sobotu od 17 hodin na návsi. Chybět nebude Mikuláš se svou družinou.

Co se týče krajské Jihlavy, zde se strom společně s výzdobou ulic rozzáří v neděli od 16.45. Doprovodný program bude pestrý - bude tu animační program pro děti nebo třeba koncert Popové Vánoce Vladimíra Hrona. K vidění budou i andělé v nadživotní velikosti, otevřené ohně a další.

V Havlíčkově Brodě začíná program v 16 hodin na Havlíčkově náměstí, vše zahájí divadlo eMILLIon se svou hrou Nad Betlémem svítí hvězda. Stromek a vánoční výzdoba se rozsvítí úderem 17. hodiny, pořadatelé slibují i svěcení adventních věnců.

Žďár nad Sázavou bude svůj strom na náměstí Republiky rozsvěcet také v neděli v 16.45 hodin. Program však začíná už v 16 hodin vystoupením pěveckého sboru C-VOX.

Významný symbol Vánoc se rozzáří v neděli také v historickém centru Pelhřimova.  Svátečního proslovu se ujme pelhřimovský starosta František Kučera a pelhřimovský vikář Jaromír Stehlík. Následně prvňáčci hlasitě odpočítají ten správný okamžik, strom se přesně v 17.30 hodin rozzáří a zazní velké společné zvonění. K tomu se může připojit každý, kdo si přinese zvoneček.

Ve výčtu okresních měst na Vysočině nesmíme opominout Třebíč. Zde ale bude vše jinak. Rozsvícení vánočního stromu tady proběhne až 5. prosince za asistence Mikuláše a čertů, to vše na Karlově náměstí. Program na náměstí začne v 16.30 hodin Mikulášskou pohádkou, kterou zahraje divadelní soubor Ampulka Třebíč. Poté bude následovat slavnostní rozsvícení.

Chyběla vám v článku nějaká akce, na kterou by bylo dobré všechny pozvat? Pokud ano, napište nám o ní na e-mail: redakce@jihlavskadrbna.cz či na náš facebook https://www.facebook.com/JihlavskaDrbna
Moc rádi na ni všechny čtenáře pozveme.

Foto www.cokoladovy-festival.cz

Štítky volejbal, vstupenka, festival, divadlo, Jihlava, orchestr, Kraj Vysočina, Michal Horák, vánoční stromek, Tomáš Klus, Jitka Zelenková, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O nadcházejícím adventním víkendu si běžte zamlsat nebo si zahrajte volejbal | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.