Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zámek ve Světlé nad Sázavou láká rodiny s dětmi na Den slavnosti baroka

Kostýmované prohlídky expozic, velký dobový jarmark, tvůrčí dílničky, divadelní vystoupení pro děti i šermířské souboje. To vše a ještě několik dalších aktivit bude součástí programu Den slavnosti baroka na zámku ve Světlé nad Sázavou, kde budete moci zažít baroko všemi smysly už tuto sobotu 1. července. Vysočina Tourism navíc v rámci této akce pořádá Cesty barokem, které návštěvníky provedou nejrůzněji zaměřenými ateliéry.

Cesta barokem v zámeckém areálu se bude skládat z osmi ateliérů. „Od 10 hodin se budou moci zájemci zastavit u mistra Santiniho, u mistra hudby, u kronikáře, zavítají do školy šermu, odhalí začátky loutkového divadla nebo nahlédnou na šlechtický ples i na lidový karneval,“ informoval ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák s tím, že cílem podobných aktivit je propagovat památky na Vysočině a podpořit zvýšení jejich návštěvnosti. K tomu přispívá Program přeshraniční spolupráce Interreg V-A Rakousko - Česká republika 2014-2020.

Vysočina Tourism je jedním z partnerů projektu s názvem Památky žijí, jehož prostřednictvím má krajská příspěvková organizace v plánu letos i po dobu následujících dvou let podpořit kulturní i společenské akce na Vysočině a rozšířit jejich program o zajímavé aktivity, které přitáhnou další návštěvníky.

Celodenní zábavný program pro rodiny s dětmi i dospělé na světelském zámku, letos s ohledem na vyhlášený Rok baroka, stylově ukončí noční kostýmované prohlídky s barokními knížaty a dvorem a chybět nebudou ani ukázky barokních tanců.

Více informací o slavnostech i akci Cesty barokem najdou zájemci na webových stránkách zámku. 

Tisková zpráva | Foto www.dedictvivysociny.cz | Zdroj Vysočina tourism

Štítky zámek, Světlá, baroko, rodiny, slavnosti, slavnost, Světlá nad Sázavou, Kraj Vysočina, Rakousko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek ve Světlé nad Sázavou láká rodiny s dětmi na Den slavnosti baroka | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.